Dosya Adı Değiştiğinde Makronun Çalışması

Excel Vers. ve Dili
2010*türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-07-2024
Merhaba Arkadaşlar. Çalıştığım kurumda kişilere ait hayvan sayılarını, cinsiyetine göre bulmam gerekti. Yapabildiğim kadarıyla ekteki Hayvan_Sayısı_Hazırla makrosunu oluşturdum. İlk adımda dosya seç butonu ile masaüstü açılıp İsmi RadGridExport.xls olan dosyayı manuel olarak açıyorum. ikinci adımda açtığım dosyadan Liste oluştur butonu ile EĞERSAY VE TOPLA.ÇARPIM da kullanacağım verileri kopyalayıp Hayvan_Sayısı_Hazırla daki ilgili bölümlere aktarıyorum. 3. adımda ise bana lazım olan bilgileri başka bir excele aktardıktan sonra verileri temizle butonunu kullanıyorum. Sistemden aldığım raporlar RadGridExport.xls, RadGridExport(1).xls, vs tarzında kaydediliyor. Sistemden bunun gibi 80 -90 adet dosya indirip hepsine bu makroyu uygulamak istiyorum. Şayet dosyanın ismi değiştiğinde Liste Oluştur butonuna atanan makro çalışmıyor. Her defasında dosyanın ismini RadGridExport.xls olarak düzenlemek zorunda kalıyorum. Dosya ismine bağlı kalmaksızın Liste Oluştur butonundaki makronun (makro3) çalışmasını istiyorum. Ya da Dosya Oluştur butonuna tıkladığımda Masaüstünden dosya ismi fark etmeksizin seçtiğim dosyadan verileri alıp Dişi-Erkek diye (daha sonraki adımlarda yaşına göre sınıflandırma yapmayı düşünüyorum) sınıflandırıp listeyi oluştursun. Umarım durumu anlatabilmişimdir. Şimdiden Teşekkürler.

Ekli dosyalar