Dosya Adından 3 Farklı Bilgiyi Alma

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Formatı aşağıdaki gibi olan dosya adından; mavi renkle gösterilen Sanatçı, Eser ve Yöre bilgilerini birer hücreye girmek istiyorum.

İstisnai bir durum olan Yöre bilgisinin olmaması durumunda da ilgili hücrenin boş olarak görünmesini rica ediyorum.

Örnek:
C2: Abdurrahman Kızılay - Sunamız Gölde Kaldı (Kerkük).mp3

D2: Abdurrahman Kızılay
E2: Sunamız Gölde Kaldı
F2: Kerkük

Ekli dosyalar

• 5.8 KB Görüntüleme: 10

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
c4:c4 aralıgını seçin veri-metni sütunlara dünüştür'ü seçin sınırlandırılmış ileri diğeri seçin yanına - işaretini yapın ileri hedefe d2 yazın son sanatcıyı ayırdık. e2:e3ü seçin aynı sekilde busefer ( i seçip hedefi e2 olarak bırakın işinize yarar umarım.iyi çalışmalar.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yazım şekli standart değil. 3. satırda yöre parantezler içine alınmamış, bunlara dikkat ederseniz aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

D2

Kod:
=KIRP(SOLDAN(C2;MBUL("-";C2)-1))
E2

Kod:
=PARÇAAL(C2;MBUL("-";C2)+2;MBUL(" (";C2) - MBUL("-";C2)-1)
F2

Kod:
=PARÇAAL(C2;MBUL("(";C2)+1;MBUL(")";C2)-MBUL("(";C2)-1)

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Yazım şekli standart değil. 3. satırda yöre parantezler içine alınmamış, bunlara dikkat ederseniz aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.
İkinize de yardımlarınızdan ötürü teşekkür ederim.

Necdet Bey, ilk mesajın sonunda da belirttiğim gibi, bazı türkülerin ne yazık ki yöre bilgisi bulunmuyor.
Verdiğiniz kodları uyguladım.
Uyardığınız gibi, yöre bilgisi olmayan türkülerde E2 ve F2 hücreleri hata değeri verdi.
Eğer sorunu çözmenin başka bir yolunu bulamazsam, yöre bilgisi olmayan türküler için el ile (Yok) gibi bir metin ekleyeceğim.

İlginizden ötürü tekrar teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bence koşullu biçimlendirme ile hatalı hücrelerin rengini beyaz yaparsanız hücre boş gibi görünür, kısa yoldur ben hep öyle yapıyorum :)