dosya boyutu neden büyük

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli dosyamda hiçbir satın sütunda veri yokken dosya boyutu 5 mb civarında
dosyanın ilk halinde eklenmiş resim vs varken 6 mb lardaydı satırları ve sütunları seçip sil yaptım hiç veri görünmüyo ama dosya boyutu 5 mb

mutlaka biryerlerde birşeyler eklenmiş dosyama ama nasıl bulabilirim.
bu tip dosyalar labaratuvarda çalışan arkadaşımda sıkça mevcut karayolları yada dsi antetleri geneklde dosyalara ekleniyo fakat resim boyutları büyük olanları kaldırınca dosya normal hale gelebiliyo ama ben bu dosyadaki sebebi anlayamadım. yine daha önce buna benzer bir sorumda resim ekleden eklenen oklar kalmıştı sayfanın uzak yerlerinde onlar sebep olmuştu silince düzelmişti.

eğer bu tarz excel dosyasının hafıza birimini belirleyen bir analiz yapılabiliyomu.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Bunun sebebini ekleyeceğim dosyadaki birinci butona bastığınızda anlayacaksınız.
2. butona basıp dosyayı kaydettiğinizde bu sebeplerden kurtulacaksınız.
Kod:
Sub resimbul()
For Each nesne In ActiveSheet.Shapes
If nesne.Name <> "komut" Then
MsgBox "Nesnenin adı:        " & nesne.Name & Chr(10) & "Nesnenin adresi:    " & _
nesne.TopLeftCell.Address(False, False)
End If
Next
End Sub
Kod:
Sub resim_Sil()
nesne.Delete
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın hocam
ilk butona basınca Obje 531-495 gibi adresi A1 hücresi diyo
bişeler var A1 hücresinde ama bunlar tam olarak nedir.
sizin yazdığınız makro haricinde manuel silinemezmi
ben sebebini anlamadım siz A1 hücresinde birkaçtane resimmi simgemi ne bileytim öyle şeyler mi gizlenmiş

bu tarzda boyutları fazla olan birkaç dosya daha var
makrolar vs ler yazmadan neyin sebep olduğunu bulmanın ve varsa basit yollardan çözümlemenin yolları nelerdir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Bunun sebebini ekleyeceğim dosyadaki birinci butona bastığınızda anlayacaksınız.
2. butona basıp dosyayı kaydettiğinizde bu sebeplerden kurtulacaksınız.

Anladığım kadarıyla,bu tip dosyalarda asla büyük boyutlarda resim olmayacak.Bende arkadaşın ana dosyasındaki Binder sayfasını sildiğimde yeni çalışma sayfası 25KB dı.
Hocam süper bişi yapmış.Elinize sağlık.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
sayın hocam
ilk butona basınca Obje 531-495 gibi adresi A1 hücresi diyo
bişeler var A1 hücresinde ama bunlar tam olarak nedir.
sizin yazdığınız makro haricinde manuel silinemezmi
ben sebebini anlamadım siz A1 hücresinde birkaçtane resimmi simgemi ne bileytim öyle şeyler mi gizlenmiş

bu tarzda boyutları fazla olan birkaç dosya daha var
makrolar vs ler yazmadan neyin sebep olduğunu bulmanın ve varsa basit yollardan çözümlemenin yolları nelerdir.
Merhaba,
Sayfanıza Bit Eşlem Resmi eklenmiş. Yani resim nesnesi eklenmiş (19 adet civarında)
Adresin a1 olması tüm hücreleri silmiş olmamdan kaynaklanıyor. Hücreler silindiğinde sayfanın değişik yerlerine dağılmış olan resim veya nesneler a1 hücresinde üst üste biniyor. Nesnelerin neden görünmediği konusunda bir fikrim yok. Dosyayı hazırlayan kişi görünmesini istemediği için boyutlarını sıfır olarak ayarlamış olabilir. Ama nesnelerin ne olduğunu görmek isterseniz aşağıdaki kodu çalıştırmanız yeterli. Görünmeyen nesnelerin manuel silinme yolu var mı bilemiyorum.
Kod:
Sub reimgöster()
nesne.Height = 3
nesne.Width = 30
Sut = Sut + 1
nesne.Left = Cells(1, Sut).Left
End If
Next
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bahsedilen görünmez nesneleri F5-ÖZEL-NESNELER menüsünü kullanarak silebilirsiniz. Bu menüyü kullandığınızda nesneler seçili hale gelir. Doğru nesneler olduğuna eminseniz size sadece DELETE tuşuna basmak kalır.