dosya büyüklüğü

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba
sınıfım için kitaplık takiple ilgili yapmış olduğum küçük bir programcıkta benim dosya boyutu ile ilgili sorunum var yaklaşık olarak 16 mb yer kaplıyor. Dosya 11 sayfadan oluşmakta bazı sayfalarda 6500 üzerinde hücrede formüller bulunmaktadır. Sayfalardaki biçimlendirmeler, yazı karakteri, fontlar, renkler dosya boyutunu ne kadar etkiler ? yada en çok neler etkiler ? dosya boyutunu mutlaka indirmem gerekiyor. teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Tablolarınızı görmeden birşey söylemek zor. Küçük bir örnek eklerseniz Fikir yürütmek kolay olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
en fazla yer tutan sayfa sekmesinden iki sütunluk örnek gönderiyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
syn gozben;
Tam olarak bildiğimi iddia etmiyorum ama;
5000 kitabınız olsa ve her kitabın 20 başlıklı özelliği olsa (cilt çeşidinden tutunda basımevine kadar) bu 1.ci sayfanız.
1000 öğrenciniz olsa (okumak için verilen ve okunanlara ait veri) buda 2. sayfanız.
3. sayfa olarak bir analiz yada süzme sayfanız olsa (kim ne okumuş , kimler ne okumuş ,kim ne zaman yada kimler ne zaman okumuş vs.)
4. sayfa ihtiyacı bence kalmadı ama istiyorsanız onada okumadıkları kitap listesini getirirsiniz.
5. sayfayada oldu olacak istatistik yaparsınız.
Ama yinede sizin sayfa sayınızın yarısını ancak bulur.
Bu tablonuzun boyutunu yarıya düşürür.
Örnek sayfanızda eğer kitap isimlerini aynı seviyeye getirmiyorsanız BI hücresine kadar isimleri döşemenizin bir anlamı olmasa gerekir.
Eğer çözüm istiyorsanız (ki bunu birlikte bulmalıyız) tablo yada tablolardan isteklerinizi sıralayın. Bir sayfaya kitap veri tabanını yazın. (örn:kitap adı ,yazarı, sayfa sayısı, konusu dili vs...)
Diğer bir sayfaya bir öğrencide olabilecek verileri yazın (öğr.no,adı soyadı ,sınıfı ,cins, vs...)
Sonrasını birlikte çözelim.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Ben en iyisi dosyanın tamamını size göndersem olur mu? sanırım site içinde gönderemem çok büyük email adresinizi verirseniz gönderirim derdimi anlatmış olurum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanızı sıkıştırıp foruma ekleyebilirsiniz. Sıkıştırılmış halide olmuyorsa paylaşım sitelerinden birine ekleyip linkini burdan verebilirsiniz.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba...
Ekteki örneği inceleyin. Birebir isteğinizle örtüşmeyebilir ama gerekli düzenleme yapılabilir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
dosyanın niçin bu kadar büyük olması konusunda fikriniz var mı ? Mevcut halde yapabilecekleri m varmı

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Tüm hücre biçimlendirmelerini kaldırın tablunuzu bu şekilde kaydedin eski ve yeni şekliyle dosya uzunluklarını mukayese edin. (bunu başkasının yapacağını zannetmiyorum tablonuzda 2 sayfa dışında sayfalarınız korumalı)