Dosya güvenliği

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhabalar ben bir exell sayfası oluşturmak istiyorum. Bu sayfayı herkez görücek ama hiç kimse silme çıkartma harici yazı yazma gibi hiç bir şey yapamayacak sadece açıldığında görünen şeyleri okumaya izin verecek. Sadece ben değişiklik yapabileceğim. Böyle bir excell sayfası yapılır mı? yapılırsada nasıl yapılır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
sayfayı koru kısmına girdiğinde sonuç olarak bazı kişilerde oradaki güvenlik şifresini bilmek zorunda olacaklarından değişiklik yapabilirler. satır silebilirler, isim değişikliği yapabilirler, satır ekleyebilirler bu tarz işlemler yapabilirler. Aslında benim istediğim kısaca şöyle birşey ben hariç diğer her kim girerse girsin dosyaya salt okunur olarak görmesi gerekiyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sayfayı koru kısmına girdiğinde sonuç olarak bazı kişilerde oradaki güvenlik şifresini bilmek zorunda olacaklarından değişiklik yapabilirler. satır silebilirler, isim değişikliği yapabilirler, satır ekleyebilirler bu tarz işlemler yapabilirler. Aslında benim istediğim kısaca şöyle birşey ben hariç diğer her kim girerse girsin dosyaya salt okunur olarak görmesi gerekiyor.

ben hariç diğer her kim girerse girsin dosyaya salt okunur olarak görmesi gerekiyor.
siz hariç kimseye şifreyi söylemezsiniz!

en iyisi örnek dosya ekleyin

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
:)) güzel çözüm. Ben kısaca benim haricimde dosyayı kim açarasa salt okunur olarak açmasını istiyorum mümkün mü? Örnek gönderemem örnek gönderecek olsam zaten olayı çözmüş olurum değil mi?

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
dosyada farklı kaydete gel oradan araclara git genel secenekleri isaretle orada acma parolası değiştirme parolası goreceksin
değiştirme parolasına senin bildigin bir sifre gir dosyan sadece okuma amaclı acılır

bu dosyadaki sifre xxsiyahxx tir bunu girmedigin surece sadece okuma amaclı acılacaktır

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ek dosya gibi bişey olabilir

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
If Sheets("benim_sayfam").[a1].Text = "ben geldim" Then
Sheets("sayfa1").Protect Password:="atadevrim"
Else
Sheets("sayfa1").Unprotect Password:="atadevrim"
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
peki ben nasıl değişiklik yapacağım. her seferinde yani bir sayfa oluşturuyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
dosyada farklı kaydete gel oradan araclara git genel secenekleri isaretle orada acma parolası değiştirme parolası goreceksin
değiştirme parolasına senin bildigin bir sifre gir dosyan sadece okuma amaclı acılır

bu dosyadaki sifre xxsiyahxx tir bunu girmedigin surece sadece okuma amaclı acılacaktır
Evet istediğim bu eline sağlık ama bende her değişiklik yaptığımda ikinci kez kaydetmek istiyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Çözdüm herşeyi çok sağol parametre