dosya içinde bulunan sayfa adlarını dosyayı açmadan listeleme

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
Merhabalar. Benim sorum herhangi bir dosyayı açmadan içindeki sayfa isimlerini analiz etme üzerine. Yazmak istediğim makro ile bir excel dosyasında bulunan sayfa isimlerini elde etmek istiyorum. örnek olarak 2 excel dosyası gönderiyorum. Deneme.xls de herhangi bir yere veri.xls dosyasının sayfa isimlerini yazdırmak için ne yapmam gerekiyor.
teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Veri.xls dosyasının C:\ altında olduğu kabul edilmiştir.

Kod:
Sub listele()
Application.ScreenUpdating = False
Workbooks.Open Filename:="C:\veri.xls"
Set s1 = Workbooks("veri.xls")
Set s2 = Workbooks("deneme.xls")
For a = 1 To s1.Sheets.Count
s2.Sheets(1).Cells(a, "a") = s1.Sheets(a).Name
Next
s1.Close False
End Sub
Not:Bu kod dosyayı açıp, sayfa isimlerini alıp sonrasında dosyayı tekrar kapatmaktadır.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
Teşekkürler

bu kodlar benim istediğim çözüme yakın. İlgi gösterdiğiniz için teşekkürler. Fakat bu arada biraz daha forumda araştırma yaptım. Daha önce yine sizin vermiş olduğunuz bir çözümü kendime uyarladım. Bu sayede dosyayı açmaya gerek duymadan sayfa isimlerini alabiliyorum.
ekteki dosyalarda çözülmüş örnek mevcut.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Daha önce yine sizin vermiş olduğunuz bir çözümü kendime uyarladım. Bu sayede dosyayı açmaya gerek duymadan sayfa isimlerini alabiliyorum.
Bir hatayı düzeltelim eklediğiniz dosyadaki çözüm bana ait değildir. Peki neden ısrarla dosyayı açmak istemeden işlem yapmak istiyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2000 TÜRKÇE
fazla dosya sayısı

dosyayı açmadan veri almak istememin sebebi yaklaşık 600 adet excel dosya ile çalışacak olmam. Düşünceme göre eğer dosyalar tek tek açılıp yeniden kapatılırsa sistemim bu yükü kaldırmayabilir yada çok uzun süre alabilir. Yanılıyorsam düzeltin. Teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu konuda net bir fikrim yok deneyerek görmekte fayda var.