Dosya İsimlerine Göre Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
İngilizce / office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-12-2023
Merhabalar,

Benim oluşturmak istediğim bir makro var. Ekli excel içerisinde belirtilmiş olan tip numaraları var. Bu tip numaraları ile aynı isimde ayrıca excelleri var. Bu exceller ilgili dosyadan kopyalanıp, farklı bir dosya içerisinde aynı gün içindeki aynı vardiya isimli dosyaya yapışması gerekiyor. Bu işlem vardiyada bir kez yapılacağı için, makro tip numaraları manual giriş yapıldıktan sonra belirteceğimiz alan aralığında çalışmalı. Yani çalışan kişi tip numaralarını manuel dolduracak, sonrasında makro butonuna bastığında hangi tip numarası alanını yeni doldurmuşsa seçim yapacak, sonrasında belirttiğimiz alan içindeki tip numaraları kopyalama işlemine tabi tutulacak. Bu konuda nasıl bir döngü kuracağımı çözemedim. Yardımlarınızı rica ederim. Yardımcı anlatım olarak excelde ekledim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İngilizce / office 2016
01-12-2023
Merhabalar,

Konuyu kimse görmemiş 😂, olsun yinede teşekkürler😂.

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Bence yapmak istediğiniz işlemler bütünü fazla karışık. Adım adım ilerlemenizi öneririm.
Tek seferde her istediğinizi yapan bir makro yaratmak için tüm isteklerinizi anlayan birisini bulmak bence imkansız.
Bu kadar karmaşık bir işlemler silsilesini adımlara bölüp her seferinde bir adımı çözecek şekilde ayrı ayrı makrolar talep ederseniz mutlaka cevaplanacaktır.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce / office 2016
01-12-2023
Merhabalar,

Belki ben karışık anlatmış olabilirim, yapılmak istenen kısaca excele manuel doldurulan sayıların, aynı sayı isimli excel dosyasını buldurup kopyalama işlemi yaptırmak.

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
17-05-2028
Bu durumda aynı sayı isimli excel dosyasının da formatını vermeniz gerek.

Excel Vers. ve Dili
İngilizce / office 2016
01-12-2023
Kopyalanacak hedef excelde bir xlsx dosyası.