dosya niye salt okunur olur

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
Arkadaslar,
Benim calistigim excel desyalarinda kaydet dedigimde hicbir sorun yok, normal kayit islemi yapiyor. Baska bilgisayarda kaydet dedigimde salt okunur olarak farkli kaydet ekrani cikiyor. Ikimizde 2007 kullanmaktayiz. Niye salt okunur cikiyor olabilir, cikmamasi icin ne yapmaliyiz?
Arkadasin bilgisayarinda farkli kaydet deyip salt okunur bir kopya yaptigimda orijinali siliyorum, salt okunur olarak farkli kaydettigimi tekrar aciyorum bazı degisikliklerden sonra yine kaydet diyorum bu sefer farkli kaydet salt okunur kopya vs demiyor. Konu hakkinda bilgi verebilirmisiniz..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

buraya bir göz atın.

ofis düğmesi / farklı kaydet / excel dosya seçimi / araçlar / genel seçenekleri / salt okunur öner

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
merhaba suleyman bey,
salt okunur öner secili degil.
baska nereden olabilir acaba..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

dosya cd veya taşınabilir aygıt üzerinde olabilir. belkide server üzerinden erişiliyordur.

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
27-12-2028
Merhaba,
Bilgisayarlarımız server üzerinden birbirine bağlı. Dosyayı e-mail ile gönderiyorum, masa üstüne kaydedip öyle açıyoruz.
Server da ortak dosyalarımız var, hic basima gelmedi ama olası benzer salt okunur problem server uzerinde paylasilan bir dosyada yaşasak, oneriniz ne olabilir.