Arkadaşlar ekteki dosyayı incelermisiniz.
Ekli dosyalar
-
12.9 KB Görüntüleme: 36
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub Workbook_Open()
If Date >= CDate("[COLOR=red]31.12.2009[/COLOR]") Then
sifre = InputBox("Devam edebilmek için şifre girmelisiniz!", "Progranım Kullanım Süresi Dolmuştur")
If sifre <> "[COLOR=red]abcd[/COLOR]" Then
MsgBox "yanlış şifre kapatıyoruz"
ThisWorkbook.Close
End If
End If
End Sub
Dosyanız ektedir..bunu ektelki dosyada yapabilirmisiniz
Ömer bey bu kodlarınızı inceledim ve aklıma bir şey geldi. bu kodu belli bir tarihten sonra Dosya içinde a sayfasından b sayfasına geçilmek istendiğinde şifre soracak şekilde nasıl düzenlemek gerekir. bu arada şifre yanlış girildiğinde dosyayı kapatmamalı A sayfasına geri dönmeli.... Teşekkürler..Dosyanız ektedir..
Şifre : abcd
.
Şifrelemek istediğiniz sayfanın kod bölümüne yazınız..Ömer bey bu kodlarınızı inceledim ve aklıma bir şey geldi. bu kodu belli bir tarihten sonra Dosya içinde a sayfasından b sayfasına geçilmek istendiğinde şifre soracak şekilde nasıl düzenlemek gerekir. bu arada şifre yanlış girildiğinde dosyayı kapatmamalı A sayfasına geri dönmeli.... Teşekkürler..
Private Sub Worksheet_Activate()
If Date >= CDate("[COLOR=red]31.12.2008[/COLOR]") Then
Application.Visible = False
Sifre = InputBox("Devam edebilmek için şifre girmelisiniz!")
If Sifre <> "[COLOR=red]x[/COLOR]" Then
MsgBox "Yanlış Şifre A Sayfasına Döndünüz"
Sheets("A").Select
End If
Application.Visible = True
End If
End Sub
Ömer bey kod güzel çalışıyor elinize sağlık. Ancak şöyle bir durum var ve ben belirtmeyi unuttum. A sayfası olarak belirttiğim sayfada bazı bilgiler girdiğimde bu bilgileri bir kodla b sayfasına taşıyorum. ancak sizin kodu uyguladığımda doğal olarak her bilgi taşımak istediğimde şifre istiyor. bunu nasıl aşabilirim. yani ben bilgi taşımak istediğimde sormamalı şifreyi veya b sayfasına bilgi gönderdiğimde değilde yine b sayfasından herhangi bir hücre silmek istediğimde sormalı A sayfası olarak ifade ettiğim giriş sayfasından b sayfası olarak ifade ettiğim Veri tabanı isimli sayfaya veri aktarırken kullandığımız kod aşağıdadır. b sayfasına kopyalama yapacağı zaman şifreyi otomatik olarak benim kod dan girmesini sağlamakta mümkün olabilirmi.Şifrelemek istediğiniz sayfanın kod bölümüne yazınız..
Yalnız, Sayın marlalı'nında belirttiği gibi makroları etkinleştirmezseniz makro çalışmayacağı için bir anlam ifade etmeyecektir..Kod:Private Sub Worksheet_Activate() If Date >= CDate("[COLOR=red]31.12.2008[/COLOR]") Then Application.Visible = False Sifre = InputBox("Devam edebilmek için şifre girmelisiniz!") If Sifre <> "[COLOR=red]x[/COLOR]" Then MsgBox "Yanlış Şifre A Sayfasına Döndünüz" Sheets("A").Select End If Application.Visible = True End If End Sub
.