DOSYADAKİ HÜCRELERİ ŞİFRELEME

Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
83
Excel Vers. ve Dili
XP - Türkçe
DOSYADAKÝ HÜCRELERÝ ÞÝFRELEME

Merhaba Arkadaşlar

Bendeki bir dosyayı üç arkadaş kullanıyoruz fakat bu dosyadaki kullandığımız alanlar farklı hepimiz sadece kendi kullanım alanlarına bilgi girebileceğimiz bir engelleme istiyorum,yani benim kullandığım alana diğer arkadaşlar bilgi girememesi ve benimde diğerlerinin kullandığı alanlara bilgi girmemin engellemesi bu mümkün mü?
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,541
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Merhaba,
benim bildiğim böyle bir özellik yok.
Eğer veri girişi yapılan hücrelerin yeri belli ise bu gibi bir durumda benim önerim şu olurdu;

Diğer kullanıcılara kendilerinin gireceği birer ayrı Workbook yaratın ve kendi dosyanızda ilgili yerlere ya direkt link ile yada ihtiyaca Vlookup gibi formüllerle bu bilgileri yazdırın.
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,701
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Re: DOSYADAKÝ HÜCRELERÝ ÞÝFRELEME

Deniz' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar

Bendeki bir dosyayı üç arkadaş kullanıyoruz fakat bu dosyadaki kullandığımız alanlar farklı hepimiz sadece kendi kullanım alanlarına bilgi girebileceğimiz bir engelleme istiyorum,yani benim kullandığım alana diğer arkadaşlar bilgi girememesi ve benimde diğerlerinin kullandığı alanlara bilgi girmemin engellemesi bu mümkün mü?


GALİBA BİR MAKRO İLE YAPILABİLİR
Kod:
Sub yetki()
şifre = Application.InputBox("ÞİFREYİ GİRİN")

If şifre = 1 Then
ActiveSheet.Unprotect Password:="X"
Application.Goto Reference:="bolge1"
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = False
ActiveSheet.Protect Password:="X"

ElseIf şifre = 2 Then
ActiveSheet.Unprotect Password:="X"
Application.Goto Reference:="bolge2"
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = False
ActiveSheet.Protect Password:="X"

ElseIf şifre = 3 Then
ActiveSheet.Unprotect Password:="X"
Application.Goto Reference:="bolge3"
Selection.Locked = False
Selection.FormulaHidden = False
ActiveSheet.Protect Password:="X"

End If
End Sub

NOTLAR :
1- 3 BÃ?LGE TANIMLA
2- 3 BÃ?LGE İÇİN 3 ÞİFRE BUL BEN 1,2,3 DEDİM
3 - INPUTBOX'A GİRİLEN ÞİFREYE GÃ?RE İLGİLİ BÃ?LGEYİ KULLANIMA AÇAR
4- Ã?NEMLİ OLAN KİMSE KİMSENİN ÞİFRESİNİ BİLMEMELİ.
5- MAKRO PROJESİNE ÞİFRE KOYMAK GEREKİR, ÇÜNKÜ MAKRO İÇİNDE
ÞİFRELER GÃ?ZÜKMEKTE. BU NEDENLE İÇİNİZDEN BİRİNİN EN GENİÞ YETKİYE SAHİP OLMASI GEREKİYOR.
 
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
83
Excel Vers. ve Dili
XP - Türkçe
Teşekkur

merhaba hamitcan arkadaşım

Göstermiş olduğunuz yöntem benim biraz yabancı olduğum bir yöntem ama denemesini yapacağım desteğin için teşekkurler. :wink:
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,701
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Re: Teşekkur

Deniz' Alıntı:
merhaba hamitcan arkadaşım

Göstermiş olduğunuz yöntem benim biraz yabancı olduğum bir yöntem ama denemesini yapacağım desteğin için teşekkurler. :wink:
Not : Yazdığım makroda sayfanızı önce korumaya almanız gerekiyor
bunu da sayfa korudan yapabilirsiniz,bunu makrodada değiştirmelisiniz yazmayı unutmuşum .Koruma şifresine ben "X " demiştim.Þifreyi değiştirebilirsiniz.Tabiiki bu şifreyi de içinizden sadece birinin bilmesi gerekiyor.

BİLGİ PAYLAÞTIKÇA BÜYÜR.

İyi çalışmalar
 
Üst