Dosyadaki resimleri görüntüleme

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Resim ekleme ile ilgili bir sorum olacaktı. Resimlerle ilgili birçok soru cevaplanmış. Hatta Halit Bey benim soruma yakın bir soru cevaplamış ama Userform kullanmış ve resimlerin adı belli.
Benim sorum biraz farklı. Makro yardımı ile masaüstünde yer alan Resim klasörü içindeki resimleri sayfada görüntülemek istiyorum. Düğmeye her bastığımda klasör içindeki resimler sırayla gelecek. Resim geldiğinde bir önceki resmi silmesi gerekiyor. Resim adları değişken, Userform yerine sayfanın her hangi bir hücresine resimleri alması gerekiyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Siz birkaç resim ve örnek dosya paylaşın. Ona göre kod yazılabilir.

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sn. Korhan Bey çok teşekkür ederim. Bu mübarek günde beni çok mutlu ettiniz. Tüm dualarınız kabul olsun.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Teşekkürler..

Bilmukabele..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-01-2024
Burada sorsam sanırım daha uygun olur.
*Bir dosyam ( Fotoğraflar adında ) var. İçinde Resimler var. örnek "17855-Hasan YURT " isminde. Birde Excel dosyam var içinde bir çok İsim yazılı B sütünün da. Fakat sadece B sütünün da "17855" şeklinde rakam var. C Sütünün da kişinin Adı Soyadı vb. E F G devam ediyor.
isteğim şöyle; X2 hücresine excel de "17855" yazınca kişinin bu rakamları diğer kapalı resim dosyası içinde bulsun resmini getirsin. Mevcut excel sayfasından da Adı soyadı ABCDE vb. bilgileri sayfaya yazsın.