dosyadan resim alma

merhaba herkese kolay gelsin .2 sayfada yazılı numara ile dosyanın içinde bulunan aynı numaralı resmin sayfa 1 deki belirtilen yere getirebilirmiyiz.tabi 200 e yakın resim var.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

çok güzel olmuş.eğer olursa ekli dosyada görüldüğü üzere sayfa2 de "örneğin 9001 in yanındaki satırdaki bilgilerin sayfa1 e gelip yazıcıdan çıktı alıp o satırın silinip yerine sayfa2 de bir alt satırın gelmesi ve her düğmeye bastığımda tekrar etmesi sağlanabilirmi.olusa çok işime yarayacak .şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayfa1 sayfa sekmesi üzerindeyken sağ tıklayın kod görüntüleyi seçin alttaki kodu ötekinleri silip yapıştırın;

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
yol = ThisWorkbook.Path
dosya = ComboBox1.Text & ".jpg"
On Error Resume Next
Image1.Picture = LoadPicture("")
Image1.Picture = LoadPicture(yol & "\" & dosya)
Set ara = Sheets("sayfa2").Range("a:a").Find(ComboBox1.Text)
If Not ara Is Nothing Then
Cells(1, 5).Value = Sheets("sayfa2").Cells(ara.Row, 2)
Cells(8, 5).Value = Sheets("sayfa2").Cells(ara.Row, 3)
Cells(17, 1).Value = Sheets("sayfa2").Cells(ara.Row, 4)
Cells(25, 1).Value = Sheets("sayfa2").Cells(ara.Row, 5)
End If
End Sub

Private Sub Worksheet_Activate()
ComboBox1.ListFillRange = "sayfa2!a2:a1000"
End Sub
ayrıca listekutusunu çıktı alırken(bilmediginizi düşünerek yazıyorum) görünmesini istemiyorsanız
araçlar-özelleştirden denetim araç ktusunu seçin- araç kutusunu açınca üzerindeki cetvel şekili olan butonu tıklayın- liste kutusunun üzerine sağ tıklayın -denetim biçimlendir-özellikler sekmesinden nezneyi yazdır seçili olmazsa nesne yazıcı çıktısında görünmez.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ricaederim iyi çalışmalar.