bir excel dosyasındaki verileri başka bir dosyada (yaklaşık 25 sayfa) , olup olmadığını arayıp eğer varsa "var" diye yazmasını istiyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
2. excel de sayfa isimleri farklı farklı olduğu için sayfaya tıklayınca sayfa ismini getiriyor. Tüm sayfaları nasıl seçeceğim ?
1.sayfa:25.sayfa'! bunu almıyor
2. sayfadaki excel sayfalarını Shift tuşu ile seçtiğimde getirdi formüle ancak sonuç #DEĞER diye getiriyor.
Ayrıca EĞERSAY([2.excel.xlsx] şeklinde değil EĞERSAY('[2.excel.xlsx] şeklinde üst ayırma işareti ekleyerek getiriyor.
Bu arada şöyle bir taktik denedim.
2.excel deki her sayfada aranması gereken sütunu 1.excel de ilk sayfaya kopyaladım. yani aramam gereken sütunları 1. sayfaya elle kopyaladım ve 1. sayfada 25 sütun daha eklemiş oldum
A sütununda aranması gereken değerler alt alta sıralı olduğundan B1 satırına;
=EĞER(DÜŞEYARA(A1;K:AG;1;YANLIŞ)=A1;"var") komutu girdim .
Ancak #YOK getirdi. Aşağıya doğru kopyalayarak çektiğimde yaklaşık 2000 satırda sadece 5 tanesine var yazdı diğerlerine #YOK sonucunu getirdi.
#YOK yazan hücreye tıkladığımda yanında ünlem işareti çıkıyor ve ünleme geldiğimde "bu değer formül veya fonksiyon tarafından kullanılamıyor" ibaresini çıkarıyor.
Ancak ben bu şekilde kopyalama yapmak istemiyorum. Diğer dosyadan aramasını istiyorum tabi.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.