Dosyama yazı yazamıyorum!

Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
İçinde makrolarımın olduğu bir dosyam var ne olduysa bilmiyorum ama içine herhangi bişey yazamıyorum. Yada şöyle izah ediyim klavyem bu dosyada işlem yapmıyor.

Çok acil yardımlarınızı bekliyorum!!!
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Arkadaşlar lütfen! Acil yardımlarınızı bekliyorum!
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Belki bir yardımı olur kalvyem çlaışmıyor ama mause um çalışıyor.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayfa korunmuş olabilir.

Araçlar > Koruma > Sayfa korumasını kaldır komutlarıyla korumayı iptal edin.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Bu kadar kısa bilgi ile çözüm üretmek biraz güç.

1. Klavyeniz sadece bu dosyada mı işlem yapmıyor?

2. Dosyayı açtığınızda macroları devre dışı bırakırsanız da mı, klavye devreye girmiyor?

3. klavye devreye girmiyorda fare de mi devre dışı kalıyor.

4. Bu dosya daha önce çalışıyor muydu?

5. Dosya kilitleniyor mu? Bilgisar mı kilitleniyor?

6. Dosya açıkken diğer açık programalara geçiş yapıp çalışabiliyormusunuz?
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Değerli üstad yurttas, dediğiniz gibi makroları devre dışı bıraktğımda normal çalışıyor.

Sorun makrolardan kaynaklanıyor galiba. Ne yapmam gerekiyor?
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Arkadaşlar sayın yurttas ın dediği gibi bilgisayarımda makroları devre dışı bıraktığımda dosyama yazı yazabiliyorum yani sorunum çözülüyor. Ama makrolara ihtiyacım var. Ne yapmam gerekiyor? ardımlarınızı bekliyorum!
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
shenko' Alıntı:
Sorun makrolardan kaynaklanıyor galiba. Ne yapmam gerekiyor?
Ben pek zannetmiyorum ama sorunun makrolardan kaynaklandığını düşünüyosanız en azından hangi makrodan kaynaklanabileceğini tahmin ediyorsanız o kısmını gönderinki bir bakalım yada dosyanızın tamamını gönderin bakalım. Makronuzu bilmeden makronuzdaki şu satır sebep oluyor diyemeyizki.
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
değerli üstadlar,

Aslında makrolarıma yeni birşey eklemiş değilim ama nasıl olduğunu bilmiyorum belki yanlışlıkla başka birşeyi de aktif hale getirmiş olabilirim.

Sorun şöleki excell dosyamı açıyorum makroları aktif hale getirdikten sonra, yukarıda gözüken toolbarslarım sanki aktif değilmiş gibi gözüküyor ama üstüne gelip tıkladığım düğme (mesela "copy" düğmesi) aktif oluyor. Tabi bu benim için çok buyuk sorun değil sadece bilginiz için yazdım.

Bunun dışında gerçek sorunuz şu;
makroları etkinleştirdiğimde dosya içine herhangi bir yazı yazamıyorum! kalvyeyi tamamiyle kullanamıyorum. Ama mause la işlem yapabiliyorum.
Makroları devre dışı bıraktığımda ise dosyam normale dönüyor!

Yardımlarınızı bekliyorum! İlgi ve alakanıza şimdiden çok Teşekkür ederim!
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
1. Dosyanızı ekleyebilirmisiniz? Dosya büyük ise macroları devre dışı bıraktıktan sonra küçülterek ekleyebilirmisiniz?

2. Eklemek istemiyorsanız, macroları devre dışı bırakarak kod sayfasından bulunan tüm kodları (modulelerde, sayfalarda, userformda yeralan) kopyalayarak buraya koyabilirmisiniz?

Belki çözüm bulunur.
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Private Sub Auto_Open()
UserForm1.Show
End Sub

Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
End Sub
Sub buyers()
Range("D2:p2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "TURKEY 2006 SCRAP PURCHASE LIST FOR BUYERS"
Range("C2").Select
son = [B65536].End(3).Row
Range("B27:S" & son).Select
Selection.Font.Name = "Arial"
Selection.Sort Key1:=Range("D27"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
Cells(27, 4).Font.Name = "Arial Black"
For x = 27 To son - 1
If Cells(x, 4) <> Cells(x + 1, 4) Then Cells(x + 1, 4).Font.Name = "Arial Black"
Range("B1").Select

Next
MsgBox "ALICILAR'A GÖRE SIRALANDI!"
End Sub
Sub purchase()
Range("D2:p2").Select
Selection.ClearContents
ActiveCell.FormulaR1C1 = "TURKEY SCRAP PURCHASE 2006"
Range("C2").Select
Range("B27:S1000").Sort Key1:=Range("B27")
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
Range("D27:D1000").Select
ActiveSheet.Unprotect
With Selection.Font
.Name = "Arial"
.Size = 14
.Strikethrough = False
.Superscript = False
.Subscript = False
.OutlineFont = False
.Shadow = False
.Underline = xlUnderlineStyleNone
.ColorIndex = xlAutomatic

Range("C1").Select
Selection.ClearContents
Range("B1").Select
Selection.Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeLeft).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeTop).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeBottom).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeRight).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlInsideVertical).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlInsideHorizontal).LineStyle = xlNone
Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
Range("C2").Select
End With
MsgBox "TARİHE GÖRE SIRALANDI!"
Range("c2").Select
End Sub
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Yalnız şöyle bir durumda söz konusu,

bende 12 tane modul bulunuyor ama bu size gönderdiğim bu makrolar sadece bir modulun içinde. Ve diğer modulleri üzerinde sağ tıklayıp silmeye çalıştım boş oldukları için ama silemedim. Bilginize..
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Silmek istediğiniz modülü sağ tıkladıktan sonra Remove Module ve Hayır'ı tıklayın.
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Evet bende sizin dediğiniz gibi yapıyorum sayın mehmett ama Module üzerinde sağ tıkladığımda Remove Module aktif değil.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
1. bu kodlarda klavyeyi devre dışı bırakacak bir şey göremedim.

2. Sheetlerin üzerini ve ThisWorkbook'un üzerini tıklayarak içlerine girin. Burada
kodlar var mı? Yok mu? Bir bakın. Varsa onlara da bir bakalım.

3. Sileceğiniz Module üzerinde sağ klikle Remove module ve No deyin bu boş dediğiniz module'leri silebilirsiniz.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Evet bende sizin dediğiniz gibi yapıyorum sayın mehmett ama Module üzerinde sağ tıkladığımda Remove Module aktif değil.
Bana kalırsa dosyanızda bir tuhaflık olmuş.

Çözüm:

Yeni bir dosya oluşturup, kodları ile userformu ve bilgilerinizi bu yeni dosyaya taşıyın.
 
Katılım
23 Şubat 2006
Mesajlar
176
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Private Sub CommandButton1_Click()
Unload Me
End Sub
Private Sub UserForm_Activate()
Do
DoEvents
Label2 = Format(Now(), "dd mmmm yyyy") & " " & Format(Now(), "dddd") & " " & Format(Time, "hh:mm:ss")
Loop
End Sub

Bunlar userformun içinde bulunan makrolar bunun dışında başka bir yerde makro yok.

Ve sölediğim gibi Module üzerinde sağ tıkladığımda Remove Module aktif değil!
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yeni dosyaya taşınmak.
 
Üst