dosyamı kaydedemiyorum uyarılar veriyo dosyamı kaybetmek üzereyim

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
sabah yeni boş bi excel çalışma sayfası açarak trafik işaretleme ile ilgili şekillerinde eklendiği çalışma hazırladım biryerden sonra CTRL+S dediğimde karşıma çıkan uyarıları yazıyorum şimdi dosya boşta kaldı tüm çalışmalarım kaybolcak gibi napmam lazım
CTRL+S dediğimde
yeni bir yer belirleyip (örnek masaüstü) kaydet dediğimde
'C\Users\kull\Desktop\dosyamın adı.xlsx\kaydedilirken hatalarla karşılaşıldı. Microsoft Excel bazı özellikleri kaldırarak veya onararak dosyayı kaydedebilir. Onarımları yeni bir dosyada yapmak için devam ı tıklayın dosyayı kaydetmeyi iptal etmek için İptali tıklayın
ben DEVAM ı seçip enter dediğimde yeni bir şeçiyorum yine yine masaüstü diyorum yada başka sürücüde denedim. Kaydete bastığımda
yine uyarı penceresi çıkıyo yazanlar şunlar
Excel kaydetme sırasında hatalarla karşılaştı Ancak Excel dosyanızı en az olarak C\users\kull\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\XLD8Exlsb dosyasına kaydetti diyo

böyle kalakaldım defalarca aynı şeyle oluyo saatler harcayıp hazırladığım çizelge ne durumda bilemiyorum

ne yapmam lazım dosyam hala açık kapatırsam kaydetmeden gidicek korkum var yardım gerekiyo

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Dosya bozulmuş, kaydettiğinizde karşınıza ne çıkacağınızı bilemezsiniz.
Küçük kayıplar olabileceği gibi tamamen kaybedebilirsinizde.

Boş bir excel açın ve sayfaları onun içerisine taşıyarak kurtarmaya çalışın.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
boş bir excel açın sayfaları onun içerisine taşıyarak derken tam olarak ne yapmam lazım hocam
dosyada çok veri yok eklediğim 1 cm e 1 cm ebatında 30-40 tane trafik işaret şekli var
ne yapmam lazım

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
hocam şöyle birşey yaptım
boş bir excele ilgili sekmeye taşı kopyala yaptım kaydet dediğimde yine aynı uyarıları verdi
F5 ile nesneleri seç yapıp tümünü silipde kaydet dediğimde sorun olmadı demek ki eklediğim şekiller de problem var gibi komple şekilleri seçip birşey yapılamaz mı kurtarmak adına dosyanın % 80 i şekillerde ibaret

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Nesneleri ayrıca kopyalayıp başka dosyaya aktarmayı deneyin.
Mesela; önce verilerinizi taşıyın, kaydedin, sonra nesneleri taşıyarak kaydetmeyi deneyin.
Nesneleri 3-5 adet olacak şekilde taşıyarak kaydetmek daha uzun ancak daha emniyetli olabilir.
Dosyaya koyduğunuz nesne(resim) uzantılarından kaynaklanan sorun olabilir.
Dosya uzantılarının .jpg ise sorun olmaması gerekirdi.
Belki resim boyutundan kaynaklanıyor olabilirde. Resimleri kırparak sorun gidermeye çalışın.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam nesneler tablonun üzerinde
resimleri kırparak sorun giderme dediniz anlayamadım nasıl yapcam bunu

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam dosyaya daha ilk şekli eklediğimde hemen kaydetme hatası yaptı galiba tüm şekiller içinde vercek bu uyarıyı dosyadaki bu şekillere birşey yapmak lazım ama ne

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
dosyamda farklı 8 çeşit işaret var ve bunlardan bir tanesinde sorun olduğunu farkettim diğerleri ekliyken CTRL+S çalışıyo ama o şeklide eklediğimde yine aynı hataları veriyo
eklediğim o şekle dikkatlice baktım eski dosyalarde tam olan bi şekilmiş yarısı olarak yine kaydedilmiş galiba o işle yapılırken formatı farklı olmuş o şekil eklenince hata veriyo