Soru Dosyanın Hız Problemi

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Herkese günaydın;

Bir denetim dosyasının parçalarından biri olan bir dosyam var. Bu dosyamda ki sorun ise her defasında farklı hızlarda çalışması. 3-4 ayrı bilgisayarda denedim ama hep aynı sonuç, aynı bilgisayarda ise 20 saniyeden tutunda 7 dakikaya kadar bekletiyor. Bunun daha çok ANAKOD sayfasından olduğunu düşünüyorum çünkü tek tek çalıştırınca dosyaları orası nedense çok fazla kasıyor. Dosyam da ne yaptığıma gelince;

1-MÜNFERİT1, MÜNFERİT2, MÜNFERİT3, KONSOLİDE1, KONSOLİDE2, KONSOLİDE3 isminde 6 adet sayfam var. Bu sayfaları 6 sütun olacak şekilde manuel olarak başka kaynaktan copy/paste yapıyorum.
2-ANAMİZAN sayfamda ilk 3 sütun standart olarak bulunan kod ve isimlerim.
3-KODKONTROL isminde bir sayfa yarattım. Bu manuel olarak hazırladığım sayfalarda 3 karakter uzunluğunda olan kodları ANAMİZAN sayfasında ki kodlar ile kontrol edip eksik bir kod var ise onları belirliyor.
3-ANAMİZAN sayfamda ki buton ilk olarak manuel hazırladığım 6 sayfada ki arakodları belirleyip aynı sayfaların için de V, W, ve X sayfalarına (gizlenmiş sütunlar) bunları yazıyor. Devamında KODKONTROL sayfasını hazırlıyor.
4- Sonraki aşamada ANAMİZAN sayfamda bulunan ilk 3 sütunu ANAKOD sayfasına aktarıp etopla formülü ile manuel hazırladığım dosyaları 3 karakter uzunluğuna göre manuel sayfaları baz alarak hazırlıyorum.
5-Bu sefer ANAKOD sayfasında ki verilerden ANAMİZAN sayfasına bakiyeleri aktarıyorum.
6-Son olarakta manuel hazırlanmış sayfalardan ARAKOD sayfasını hazırlıyorum. İşlemler bitince bütün bu sayfalar Korhan beyin yardımcı olduğu bir kod yardımı ile başka çalışma kitaplarına gidiyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim yada gereksiz çok fazla işlem mi yaptırıyorum acaba ?

Yardımlarında dolayı herkese tşk ederim.

Ekli dosyalar