Driver Tüm Klasörlerin Tek Tek Linklerini Alma

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Merhaba,

Driverde mevcut klasörlerin linklerini almam lazım tek tek.. Bunu yaparken A sütununa klasörün adını B sütununa Linkini alabilirsem süper olur. Forumda ve nette net bilgi bulamadım. Konu hakkında yardımınızı rica ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
"Driver" dediğiniz nedir ? Google Drive mı?

.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Şöyle bir script bu işi yapar;

JavaScript:
function getFolders(){
  // Haluk - 23/01/2021
  // https://excelhaluk.blogspot.com/

var i=2
  var ss = SpreadsheetApp.getActive();
  newSheet = ss.insertSheet();
  newSheet.getRange('A1:B1').setValue(["Klasör", "ID"])

var folders = DriveApp.getFolders();
  while (folders.hasNext()) {
    var folder = folders.next();
    newSheet.getRange(i,1).setValue(folder.getName());
    newSheet.getRange(i,2).setValue(folder.getId());
    i++
}
}
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk bey,

Çok teşekkür ederim. Google driverde çok çok yeniyim. https://script.google.com adresine girip yeni proje açıyorum, sizin scripti ekliyorum ve öyle kalıyorum, nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. MEsela linklerini alacağım klasörün linkini nereye ekleyeceğim. Yardımızını rica ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Yapıştırırken, 2 tane "function" olmuş, birini silin sonra yukarıdaki "disket" işaretli düğmeye basıp script'i kaydedin. Ondan sonra "Çalıştır" düğmesine tıklayın....

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım dediklerinizi yaptım aşağıdaki şekilde hata verdi.. Driverde bir sürü klasör ve alt klasörleri var, ben sadece belli bir klasörün altındaki klasörlerin linklerini almak istiyorum. Bilmediğim için soruyorum; sizin scriptde bu işlem nasıl olacak.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Verdiğim script'i yeni bir Google Sheets dosyası açıp, orada denemelisiniz...... Siz "standalone" bir script dosyası oluşturmuşunuz gibi geliyor.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım,

Blog sayfanıza da baktım ama göremedim yada bulamadım, Verilen bir script nasıl uygulanır şeklinde bir makale olsa biz acemiler için süper olur. Siz bir milyon biliyorsanız biz bir biliyoruz :)

Zira "orada denemelisiniz." kısmının nasıl olacağını bilmiyorum.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
MS Excel'de bir makroyu modüle nasıl yerleştiriyorsanız, aynı şekilde olacak....

1) Yeni bir Google Sheets dosyası açın,

2) Yukarıdaki menülerden Tools > Script Editor 'ü tıklayın,

3) Editör penceresindeki şablon olarak beliren myFunction {} kısmını silin, verdiğim script'i oraya yapıştırın,

4) Kaydedin ve ekranda çıkan yönergeleri izleyin. Uygulamaya güvenli erişim için gerekli izni verin,

5) Herşey tamamlanınca editörde "Run" butonuna basıp, script'i çalıştırın.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım, dediklerinizi aynen yaptım, linkler geldi, yalnız şöyle bir sorun var. benim chromeda 2 google hesabı var, birisi şirkette ortak kullandığımız biriside benim özel hesabım (Varsayılan) Şirkette ortak kullandığımız hesapta olmadı, Araçlar altında Komut dosyası düzenleyicisine tıkladığımda "Maalesef şu anda dosyayı açamıyoruz" şeklinde hata verdi, kendi özel hesabımda oldu, sanırım yetkilerle alakalı, bir şekilde çözüm arayacağım, yardımınız için çok teşekkür ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Şirkette ortak kullandığınız herhalde "Team" hesabı olmalı. Orada script'lerin çalıştırılması biraz sıkıntılı..... çözüm bulmanız da çok kolay olmayacak, peşinen belirteyim.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım,

Team hesabı nasıl bir hesap bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla normal google hesabı, driverinde ortak çalışmalar yapıyoruz,

Şimdi oradaki arkadaştan bir script geldi, linkleri getiriyor ama e-tablo içinde değil de aşağıdaki görselde göründüğü gibi scripti çalıştırdığımız yerin altına getiriyor, (Ne varsa ismini getiriyor) bunu excele alıp düzenlemekte bir iş yükü. belki değişiklikler yaparak e-tablo içine gelmesi sağlanabilir ama benim bunları yapmam imkansız.
Siz İncelemek isterseniz özelden atabilirim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
O script sonuçları logger'a yazmış, siz onun yerine sayfaya yazdıracak şekilde revize edeceksiniz....

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım,

O dediğinizi ben yapamam, o scripti bulup çalıştırmak için bile 15 dakika uğraştım.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
15 dakika uğraşmanız çok mu ...? Sonuçta, ilk mesajınızdan bu yana yaklaşık 8 saat geçti ve bilmediğiniz bir sürü şey öğrendiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
@Haluk üstadım,

Öyle demek istemedim, hani dediniz ya "logger'a yazmış, siz onun yerine sayfaya yazdıracak şekilde revize edeceksiniz" bu revize etme işi benim yapabileceğim bir işlem değil. Dediğiniz gibi bir çok şey öğrendim, tekrar çok teşekkür ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Kolay gelsin...

.