dtpicker ı toolbox a ekleyemiyorum.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2021 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
süresiz üye
merhaba arkadaşlar sizlerin sayesinde öğrendiklerimle kendi firmamda kullanmak üzere bir proğram yazmıştık 1 yıldan beride o proğramı kullanıyorum. şimdi yeni bir pc aldım yine office 2007 proğramını kurdum ve bu proğramı çalıştırdım fakat bir sorun var. userform da eklemiş olduğum dtpicket bu pc de gözükmüyor toolbox dan eklemek istedim ama mausla sağ tuşa tıkladığımda additionas control ü seçiyorum fakat seçeceğim tuşların penceresi açılmıyor. forumda bu konuyla ilgili birçok sorunları araştırdım fakat çare bulamadım konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum. ilginiz için şimdixen teşekkürler.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
toolbox da additionas control seçeneğini seçememek çok kötü bir sorun bence; lütfen arkadaşlar bugünüm bu konuyla ilgilenmekle geçti bilgisi olan lütfen paylaşsın artık gözlerim dayanmıyor ekrana bakmaktan :(

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
hocam o linki baştan sona kontrol etmiştim fakat oradaki sorun toolbox da dtpicker tuşunun olmaması bendeki sorun ise toolbox da sağ tuş a basıp additionas control seçeneğini tıkladığım zaman hiç açılmaması :( bi açabilsem kurtulacam ama baya uğraştıracak gibi geliyo :(

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
bu arada işletim sistemim windows7 üzerinde, ofice 2007 yüklü onuda belirteyimde yanlış gitmeyelim.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
excelde geliştirici sekmesindeki ekle kısmının altında diğer denetimler tuşuna bastığım zaman gelin pencereden tuş eklemesi yapabiliyorum fakat bunu vb sayfasında yapamıyorum sanırım bu sorun vb dosyasından kaynaklanıyor. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
vermiş olduğunuz link de de benimle aynı sorunu yaşayan bir kişi yardım istemiş fakat orda denilenleride yapmıştım olmamıştı :( office2007 proğramını tamamen kaldırdım yeniden kurdum fakat yine sorun devam ediyor :( biyerlerde bir dosya eksik olmalı bulabilrsek bu stresden kurtulacam inş. kısa sürede sorunu hallederiz. bulursamda yine paylaşırım burada belki başka arkadaşlarda aynı sıkıntıyı yaşarlar.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
tesadüf birşey denedim. yapmış olduğumuz proğramın dışında boş bir excel sayfası açtım vb sayfasına gidip bir form açtım birkaç tane textbox ekledim sonra toolbox da sağ tıkladım additional contorl tuşuna bastım ve istediğim pencere açıldı :)) o konudaki sorunu halletmiş olduk fakat açılan pencerede dtpicker yok bu konuda ne yapabiliriz bunu bilen arkadaşlar varmı acaba. :))

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;269383

crystal Reports içinmiş ama uygulanacak yöntem aynı imiş.
Türkçesi hata verdi.

Microsoft KB 269383 olarak arayabilirsiniz. 2007'deki bir BUG olduğu iddia ediliyor.

REGEDT32.exe kullanılacak. HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib ve HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID.'de "dim" edilen tuşları taramak için.

RegMon utility / www.sysinternals.com. (bu uygulama kalmış. yerine aşağıda ismini ve indirme linkini verdiğim uygulama kullanılıyormuş.) kurulacak.

Visual Basic için filtreleme süreçlerini çalıştırın. VB'de References diyalog kutusuna girmeye çalışın. Hata oluştuğunda RegMon'a (Process Monitor v2.94 ) geçin. Başarılı olarak yazılan veya okunan son tuşları bir yere kaydedin. (Bunlar HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib or HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID'dan olmalı.)

Process Monitor v2.94
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
eğer xp kullanıyorsanız öncelikle kontrol edermisiniz

C:\WINDOWS\system32 klasöründe mscomct2.ocx dosyası var mı?

var ise eğer tüm excel dosyalarını kapatıp şunu yapalım.
Başlat>çalıştır>cmd yazıp enter'a basın

karşınıza gelen msdos ekranına aynen şunları yazın ve enter'a basın

regsvr32 mscomct2.ocx
eğer resimdeki gibi bir uyarı alırsanız, çalıştırmak istediğiniz excel dosyasını tekrar açıp deneyin bakalım.

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
kardeş bilgilerin için teşekkürler yukarıda belirmiş olduğun link den dosyayı indirdim kurdum fakat değişen bişey olmadı malesef. :( hala dtpicker toolbox da gözükmüyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
bu arada eklemek isterim...
bu yazdıklarım toolboxı açabilmeniz için değil... dtpicker'ı etkinleştirmeniz içindir.

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
sayın ssomar kardeş C:\WINDOWS\system32 klasöründe mscomct2.ocx mevcut dediğiniz gibi msdos da regsvr32 mscomct2.ocx yazdım
regsvr32 mscomct2.ocx iç yada dış komut, çalıştırılabilir proğram yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor dedi. :(

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
toolbox u açma işlemini hallettim fakat dtpicker yok hocam :(

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
eğer windows xp değilse
windows arama kutusuna komut istemi yazın....sonra komut istemini "yönetici olarak" çalıştırın
aynı şeyleri tekrarlayın...

eğer hata alırsanız ekran görüntüsünü alıp, buraya ekler misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
xp kullanıyor olsanızda siz yönetici olarak çalıştırmayı deneyin :)

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
windows7 kullanıyorum office 2007 yüklü dediğiniz gibi yönetici olarak çalıştırdım aynı komutu tekrar yazdım aşağıda eklediğim resimdeki gibi hata verdi

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
şimdi şunu sormak istiyorum....sisteminiz 64 bit 32 bit mi? kullanmış olduğunuz ocx modülü sisteminizle uyuşmuyo...
eğer sisteminiz 64 bit ise mscomct2.ocx dosyasını C:\WINDOWS\system32 yolunda değil başka bi yerde olması gerekecek... ama şu an tam hatırlayamadım dosya adı neydi..siz belki bulabilirsiniz.eğer bulursanız mscomct2.ocx dosyasını oraya taşıyıp öyle deneyin..

eğer buradada bir sıkıntı yoksa sisteminize uygun modülü sistem dosyaları içine atmalısınız...

sisteminiz 32 bit ise ekteki dosyaları C:\WINDOWS\system32 yoluna kopyalayıp tekrar deneyin

Ekli dosyalar

ulutanas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
süresiz üye
evet sorun 64 bit olmasından kaynaklanıyor hocam sizin yolladığınız dosyayı C:\WINDOWS\system32 soyasının içine attım yine olmadı başka nerede olabilir acaba netten kurcaladım yine bir yer bulamadım :(