DTPicker nesnesi Türkçe'yi destekliyor mu?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Bir UserFormda tarih girmek amacıyla DtPicker nesnesi kullanıyorum. DTPicker nesnesinin açılan penceresinde "TODAY" yazıyor. Bunun Türkçe olarak "BUGÜN" şeklinde yazan versiyonu var mıdır?
Eğer yoksa, HEX editörü aracılığı ile değiştirilebileceğini sanıyorum ama elimde hex editörü yok.
Yardımcı olabilir misiniz?
Saygılar.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhabalar,
Sanırım sorunumu tam olarak anlatamadım.
Ekli resimde solda windows'un takvim nesnesi sağda ise benim UserForm a eklediğim Microsoft Date and Time Picker nesnseinin görüntüsü yer alıyor.
Sorun: "Today" yerine windows ta olduğu gibi "Bugün" yazdırabilmek.
Bu işlem için kullandığım Mscomct2.ocx dosyası 14 mart 2000 tarihli ve sürüm numarası 6.00.8804
-Acaba bu dosyanın Türkçeyi destekleyen yeni bir sürümü var mıdır?.
-Bu dosyadaki Today ifadesi bir editör aracılığı ile bugün olarak değiştirilebilir mi?
Değiştirebilecek arkadaşlara dosyayı gönderebilirim.
Saygılar.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Sayın dEdE,

İyi akşamlar,

benim bu konu ile ilgili size başka bir sorum olacak.Şöyleki dtpickerde sub çalıştığında bugünün tarihini nasıl gösterebilirim?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Kod:
DTPicker1 = Format(Date, "dd.mm.yyyy")

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Sayın dEdE,

İlginiz için teşekkür ederim.
Fakat bu kodu nereye yazmalıyım , dtpicker sub ına mı? userform Initialize ne mi? veya başka nereye olabir?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Nerede ihtiyacınız varsa oraya yazmalısınız. Başlangıçta UserForm Initialize'ye yazmanız doğru olur. Kullanım sırasında nerede ihtiyaç olacağını bilemem.
Şöyle düşünelim. Başlangıçta bugünün tarihi var. Çalışma sırasında ileri veya geri bir tarih seçildi, tekrar bugüne dönmek gerekiyorsa bunu DTPicker üzerinden manuel olarak seçmek yerine bu kodu kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.