arkadaşlar hata resmini ekledim başka bir bilgisayarda açtığımda resimdeki hatayı veriyor.Sonra hatanın kaynağına baktığımda DTPicker1 hatası olduğu gözüküyor. bunu nasıl çözebilirm
DTPicker nesnesini çalıştırabilmeniz için mscomct2.ocx dosyasını indirip ilgili sistem dosyasının içine ( C:\windows\system32) atmanız gerekmektedir.
Yapılması gerekenler:
1-Gerekli activex olan ocx dosyası diğer bilgisayarda ilgili klasöre kopyalanır.
2-Kopyalama sonrasında , ilgili User Form seçildikten sonra tools menüsünden references komutuna tıklanır.
3-Açılan references-vba project penceresinden browse düğmesine tıklanır.Açılan add reference penceresinden ilgili ocx seçilerek Kopyaladığımız yerdeki ocx dosyasının yolu gösterilir. [Bu arada ocx leri görebilmek için , Dosya türü kutusunu ActiveXcontrols(*.ocx) olarak değiştirmeyi unutmayın ]
4-Aç'ı tıkladığınızdaGeri dönüldüğünde references penceresinde , ilgili ocx dosyası onaylı bir şekilde duruyor olacaktır. Ok'e tıklayın.
5-Sonraki adımda , ocx'in kullanılabilir bir arayüzü varsa , additional kontrols den tıklanarak toolbox'a aktarılır.
ayhan bey i yardımınız için çok teşekkürler ama aşğıdaki yazanları tam anlayamadım
2-Kopyalama sonrasında , ilgili User Form seçildikten sonra tools menüsünden references komutuna tıklanır.
3-Açılan references-vba project penceresinden browse düğmesine tıklanır.Açılan add reference penceresinden ilgili ocx seçilerek Kopyaladığımız yerdeki ocx dosyasının yolu gösterilir. [Bu arada ocx leri görebilmek için , Dosya türü kutusunu ActiveXcontrols(*.ocx) olarak değiştirmeyi unutmayın ]
4-Aç'ı tıkladığınızdaGeri dönüldüğünde references penceresinde , ilgili ocx dosyası onaylı bir şekilde duruyor olacaktır. Ok'e tıklayın.
5-Sonraki adımda , ocx'in kullanılabilir bir arayüzü varsa , additional kontrols den tıklanarak toolbox'a aktarılır
Ayhan bey dosyayı ekledim yaptığım çalışma forumdan toparladığım kodlarla bir evrak takip çalışması bazı eşleştirmeleri vba ile yaptım bazılarını düşey ara formulüyle
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.