dublet silme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
iki adres listesi karşılaştırıp dubletleri silecek bir formülümüz varmı Excelimizde arkadaşlar. Mesela A listesinde bulunan telefon numarası B listesinde de var. Yani aynı kişi iki listede de var. Bu aynıları bulup listenin birinde komple o satırı silmek mümkünmü? Kısa listelerde tek tek yapıyorum ama uzun olunca nerdeyse imkansız arkadaşlar! Ne olur bir çare. 10.000 lik adreslerle çalışıyorum. Her yeni gelen müşteri listesinde daha önce bu adam varmıydı diye o zamana kadar olan listeyle karşılaştırıp bulduklarımı tek tek siliyorum ve buda inanın çok ama çok zaman alıyor. Excelimizde mutlaka bir kolaylığı vardır bunun diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
Dostum linki inceledim fakat tam olarak çözümü maalesef bulamadım. Mesela ekte A ve B listesi var. B listesinde A listesinden iki kişi aynı. B listesi daha önce satış yaptığımız müşteriler olsun. A listeside yeni müşteri listesi. A listesini B listesi ile karşılaştırıp B listesinde olanları satır olarak A listesinden otomatik silmek mümkünmü? Ya da B listesinde olanları A listesinin en başına sıralamak mümkünmü?

Ekli dosyalar

• 14.5 KB Görüntüleme: 5
  • 14 KB Görüntüleme: 1
Son düzenleme: