Düğme oluşturan düğme??

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
Merhaba, bu ilk mesajım. Daha önce okuduğum mesajlardan dolayı buradan yardım alabileceğimi düşündüm. Sorum aşağıda:

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Bence ne yapmak istediğinizi açıkca yazarsanız daha iyi bir cevap alabilirsiniz.

Amacınız gerçekte bir düğme olşturmak değil bunu anlıyorum. ancak tablonuzda sürekli değişen verileri kontrol edebilmek için bir yardım aradığınızı düşünüyorum.

Sonuçta gerçekleştirmek istediğiniz şeyi açıkça yazmadan size uygun bir cevap alamazsınız.

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
Bence ne yapmak istediğinizi açıkca yazarsanız daha iyi bir cevap alabilirsiniz.

Amacınız gerçekte bir düğme olşturmak değil bunu anlıyorum. ancak tablonuzda sürekli değişen verileri kontrol edebilmek için bir yardım aradığınızı düşünüyorum.

Sonuçta gerçekleştirmek istediğiniz şeyi açıkça yazmadan size uygun bir cevap alamazsınız.
ilginiz için teşekkürler..
Yapmak istediğim şey tam olarak şu:
Uzunca bir listem var bi de tablom var. Bu listenin öğelerini tabloya girmem gerekiyor. Öğeler arasında herhangi bir sıralama unsuru yok.

Her seferinde tabloya elle giriş yapmaktansa oluşturduğum düğmelerle bunu yapıyorum ancak bazen listenin öğeleri değişiyor o zaman tekrar yeni bir düğme oluşturmam gerekiyor. Bunun için nasıl bir alternatif sunabilirsiniz??

teşekkürler!!

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Listeden almak istediğiniz veri için bir kriter var mı.

Örneğin Adının baş harfi "a" ile başlayan ilk(tüm) personel

yada maaşı belirli bir sınırın üstünde olan personel(ler)

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
Listeden almak istediğiniz veri için bir kriter var mı.

Örneğin Adının baş harfi "a" ile başlayan ilk(tüm) personel

yada maaşı belirli bir sınırın üstünde olan personel(ler)
kriter yok maalesef. Ayrıca girdiğim veriler -genellikle- isim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
peki sizin dediğiniz gibi düğme ekleme durumunu düşünsek bu düğmeleri ne zaman ve hangi kritere göre ekleyeceğiz.

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
peki sizin dediğiniz gibi düğme ekleme durumunu düşünsek bu düğmeleri ne zaman ve hangi kritere göre ekleyeceğiz.
Mesela bir textbox var ya da bir hücre var. ben oraya bi isim yazıyorum sonra -diyelim ki- düğme oluşturan macroyu çalıştırıyorum. O da textbox ya da hücreden aldığı o ismi benim en başta verdiğim düğmeler gibi düğmelere çeviriyor. sonra diyelim ki başka bir isim girip yine macroyu çalıştırım yine bi üğme oluşuyor...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Ekteki dosyayı inceleyin ümit ederim ki işinizi görür

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
Müsait olmadığım için geç cevap yazıyorum. Gönderdiğiniz makro çok kullanışlı ve daha sonra işime yarayacak... Zira şimdilik girdiğim veriyi herhangi bir hücre aralığıyla kıyaslamama gerek yok...

Buton oluşturan bir makro olursa benim için daha iyi olur. Böyle bir makro var mı? ya da olabilir mi?
userform da olabilir...

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
İstediğiniz elbette yapılabilir ama her seferinde yeni bir buton oluşturmak bana pek mantıklı gelmedi çok daha kullanışlı bir çözüm üretilebilir. Sorunuzu bir dosya ekleyerek izah ederseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
aslında ne istediğinizi tam olarak anlayamadığımız için çözüm üretemiyoruz bir örnek dosya belkide bu sorunu çözecektir

Excel Vers. ve Dili
ex. 2002 SP3 Türkçe
İstediğiniz elbette yapılabilir ama her seferinde yeni bir buton oluşturmak bana pek mantıklı gelmedi çok daha kullanışlı bir çözüm üretilebilir. Sorunuzu bir dosya ekleyerek izah ederseniz yardımcı olmaya çalışalım.
aslında ne istediğinizi tam olarak anlayamadığımız için çözüm üretemiyoruz bir örnek dosya belkide bu sorunu çözecektir
Hepinize ilginiz için teşekkür ederim..

değişen değerler için basit bi çözüm buldum.

bir textbox ve bir commandbutton var..
macromuz da şöyle:

Private Sub TextBox1_Change()

End Sub
Sub Düğme3_Tıklat()
ActiveCell.FormulaR1C1 = TextBox1
End Sub
Meğerse bu kadar basitmiş... :hihoho:

selamlar saygılar...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
o halde teşekkür sırası bizde sorunuza cevap bulduğunuz için teşekkürler