Düğmeye Makro Atama

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Arkadaşlar forumdaki örnekleri inceledim bir türlü beceremedim

Düğmeye atanan makro ile diğer sayfaya geçiş nasıl oluyor:yardim:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,

Kod:
Sheets("Geçilecek Sayfa Adı").Select

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Düğmeye atanan makro ile diğer sayfaya geçiş nasıl oluyor:yardim:
Merhaba,
Düğmeye atadığınız makronun neresinde diğer sayfaya geçmek istiyorsanız oraya yazıyorsunuz.

Ya da şöyle yapalım.
Araçlar-Makro-Yeni makro kaydet... yoluyla kaydı başlatalım. Geçilecek sayfayı seçelim ve kaydı durduralım. Tekrar önceki sayfamıza dönelim. Formlar Araç Çubuğundan yararlanarak bir düğme çizelim. Açılam makro atama penceresinden makromuzu seçelim. Tamamdır.
VBA penceresinden oluşan kodları inceleyebilirsiniz.
Hoşçakalın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Excel açık iken Alt+F11 ile Visual Basic kısmına geçiyorsun. Menüden Insert(Ekle) kısmından Module seçiyorsun ve önüne boş bir module penceresi geliyor. Bundan sonra ise dEdE'nin yazdığı kodu aşağıdaki belirttiğim şekli ile kopyalayıp module penceresi içine yapıştırıyorsun.

Kod:
Sub Geçiş()
Sheets("Sayfa2").Select
End Sub
Ben makroya Geçiş ismini verdim ve gideceği sayfayı da Sayfa2 olarak adlandırdım. Kendin hangi sayfaya gitmesi gerekiyorsa ona göre düzenleyebilirsin. Yapıştırma işleminden sonra Visual Basic'i kapatıp. Excel içinde bir buton oluşturduğunda otomatik olarak makro listesi gelecektir. Bu makroyu atayarak sonuca ulaşırsın. Eğer makro listesi gelmiyorsa üstüne sağ tıklayarak Makro ata komutu ile de aynı listeye ulaşabilirsin.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,
Düğmeye atadığınız makronun neresinde diğer sayfaya geçmek istiyorsanız oraya yazıyorsunuz.

Ya da şöyle yapalım.
Araçlar-Makro-Yeni makro kaydet... yoluyla kaydı başlatalım. Geçilecek sayfayı seçelim ve kaydı durduralım. Tekrar önceki sayfamıza dönelim. Formlar Araç Çubuğundan yararlanarak bir düğme çizelim. Açılam makro atama penceresinden makromuzu seçelim. Tamamdır.
VBA penceresinden oluşan kodları inceleyebilirsiniz.
Hoşçakalın.

Şimdi oldu
Sayın dEdE ve bluegalad çok teşekkürler:bravo: