Düşey ve Yatay Verileri Çekmek?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Excel'de hazırladığımız bir sınav görev çizelgesi var. Ekli dosyada ATAMATAB sayfasında asıl veriler bulunmakta ve her görevlininde bir sayfası bulunmakta. Bu sayfalarda Görevli bulundukları tarih-gün-saat-ders adı-görevi ve o saatteki sınavın kuşak sorumlusuna ait bilgiler bulunmakta. Mesela ATAMATAB sayfasında K sütununda bulunan kişinin görevleri hemen solundaki kendisine ait (EBRU D)sayfasında yazmakta. 1(Gözetmen),KŞK(Kuşak S.),YDK(Yedek) yazan hücrelerin bulunduğu satırda görevli bulunuyor ve sadece bunlar ve bu görevli bulunduğu saatlerdeki kuşak sorumlusu kim o gözüküyor. Sadece görevli bulunduğu satleri ve görevlerini kopyala yapıştır ile alabiliyorum ama O saatte kuşak kim onu oraya yazması biraz zor oluyor. Bu verileri aynı anda çekmek gibi bir şansımız var mı?
http://www.excel.web.tr/f50/kulland-g-m-bir-fis-dosyas-program-nda-t62483.html
adresinde sayın muygun'un eklemiş olduğu dosyadaki istenilen sayfasında belli hücrelere F,DD,DC olan notları otomatik olarak çekiyor. Burdaki gibi 1,KŞK,YDK yazan verileri çekecek ama birde o saatin kuşak sorumlusu kim onu çekecek. Buna göre ekli dosyam üzerinde bunları nasıl yapabilirim?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Sayın muygun çok teşekkürler. Tam isteklerime cevap veren çalışma olmuş. Ama sormak istediğim birkaç şey var mümkünse.
-Kuşak Sorumlusu kısmında kuşakların sadece isimleri gözüküyor. Nasıl değiştirebilirim?
ATAMATAB sayfasında kısa isimleri değitirdim, Aynı şekilde sabit sayfasındaki kısa isimleride değiştirdim ama SERAP sayfasındaki A1 hücresinde yazan isim tam gözükmediğinden kimi listelediğim tam belli olmuyor. Alanı genişletmek istediğimde bu sefer yazırma alanında sorun çıkıyor. Bunu değiştirebilmemim bir şansı var mı ?
-Yeni birilerini eklemek istediğimde nasıl ekleyebilirim.
-Ve son olarakta 1,KŞK,YDK yazılarını değiştirmek istediğimde sadece AF hücresinde yazan formüldeki kşk ibaresini mi değiştireceğim yoksa başka bir yerde de değişiklik yapmam gerekiyor mu?
Yardımlarınız için çok teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Uyardığınız noktalarda birtakım düzenlemeler yaptım.
Eki inceleyin.
-Sayfaya sığma meselesini sanırım kendiniz çözmeniz gerekecek. (ders adlarının yada tabloya çekilen verilerin kaç karakter olabileceğini bilemem)
Bunun için ya sayfa yapısından boşlukları azaltarak , sayfa yüzdesini düşürerek tablonun sayfaya sığmasını sağlayacaksınız.
Yada yazıcı çıktısı aldığınız sayfadaki hücrede iken;
Biçim>hücreler>hizalama sekmesinden metni kaydır kutucuğunu işaretleyeceksiniz. (bu yöntem sığmayan veriyi aşağı kaydırarark sığmayan satırların daha geniş gözükmesini sağlar)
-Yeni birilerini ekleyebilmeniz için tablodaki sabitleri sol tarafa alarak mevcut isimlerinizi (10 adet idi) 20 adete kadar yazabilme imkanı sağlandı. aynı nedenden dolayı hesaplamalar sabit sayfasına alındı.
-gözetmen, yedek ve kuşak s. kodlarını sabit sayfasında (E3:E5 aralığında) istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Atama sayfasında M2:AF35 aralığını artık açılır listeden seçeceksiniz. (boş kalmasını istediğinizi delete ile silin)
Takılrsanız yazın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Benim düşündüğümden daha harikulâde birşey olmuş. Çok Teşekkürler. Yalnız son olarak sormak istediğim birkaç şey olacaktır.
Gözetmen, yedek ve kuşak s. kodlarını istediğim gibi düzenleyebilmem çok iyi ama SERAP sayfasında F sürununda görevler yazarken kısa kodlar değilde sabit sayfasındaki D sütununda bulunan uzun açılımları SERAP sayfasında F sütununa çekme imkanı yok mu? (Formüle baktım eğer hücreyi değiştirdiğimde olabilecek bir şeyse değiştireyim dedim ama E,D hücresini belirten bir şey bulamadım)
Ve son olarak bazı dönemlerde ders sayısı 40'ı buluyor bu durumda M:AF aralığını seçerek aşağıya doğru çekerek uzatsam bir sorun çıkar mı? Deneme amaçlı yaptım bir sorun çıkmadı gözüktü bana ama yinede sormak istedim.
Yardımlarınız için çok çok teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tam anlayamadım ama;
Eğere istediğiniz serap sayfasında F sütununda 1 yerine gözetmen yazısı ise;
bunun için sabit sayfasında D sütununda gözetmen yazan yerin E sütunundaki karşılığına 1 yerine gözetmen yada istediğinizi yazın. Ama bu işlemden sonra atama sayfasında gerekli seçimleri yeniden yapmanız gerekir.
Ders sayısı konusuna gelince tablo mevcut kodlama ile atama sayfasında 100. satıra kadar işlem yapar yani tablonuza 97 değişik ders yazabilirsiniz. Sorun olmaz.
İyi çalışmalar.