Düşeyara, Eğer, Ve Liste Formülü Yardım Eder misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
excel2007 tr
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyada anlatmaya çalıştığım gibi,

1- Temsilci, bu temsilciye bağlı müşteriler ve bu müşterilere yapılan ürün satışları içeren VERİ kaynağım var. (Sürekli güncellenecek)

2- Bu veri kaynağına arama için başvuracağım şimdilik 12 Adet ürün kodu var (bu ürün kodları değişebilir ve artıp azalabilir)

3- VERİ kaynağının yanındaki sheete Temsilci bazlı filtreleme yapıp, Söz konusu temsilciye ait olan müşterilere Stünlarda etiketlediğim ürünlerden satılmış ise "EVET" satılmamış ise "HAYIR" yazdırmam gerekiyor.

Benim için ziyaediyse karışık olan bu konu hakkında Kıymetli hozlaarımız ve üstadlar yardımcı olursa memnun olurum.

NOT:
1-Mükerrer talep olmasın diye uzuuun aramalar yaptım. Forumda benzer bir konu bulamadım. Daha doğrusu bu konuda ihtiyacımı karşılayacak bir çözüm bulamadım. Buna rağmen varsa ve ikinci kez aynı talebi yapıyorssam şimdiden affedin.
2-Rica etsem eğer mümkünse Makro ile değil de formül ile çözümü varsa çok daha iyi olur. Keza benzer durumlarda (şimdilik makro yazamadığımız için) kendi kendimize de sorunumuzu çözebiliriz belki...

Şimdiden teşekkür edeirm.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
Not: İstediğiniz evet hayır yerine satış miktarının daha verimli olacağını düşündüm. İstenirse sayısal verinin sıfırdan büyük mukayesesi ile evet yada hayır yazdırılabilir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2007 tr
Sayın MUYGUN,
konuyu doğru anlamış ve çözümü göndermişsiniz. Çok teşekkür ederim. elinize sağlık