düşeyara eşleştirme hk

archers70

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 365 ing
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-08-2026
merhaba ;
bir sorum olacak ekteki excelde bizim data sheetinde D sütünuna crr shetindeki D sütunundaki rakamların gelmesini istiyorum. buradaki hedef bizim data da E sütunundaki veri ile crr sheetindeki c sütunundaki verilerin eşleşmesi. ancak crr sheetindeki veri ya bir harfi eksik ya son rakamı bir eksik - bir fazla.
bu her iki sheetteki değerleri harflerden kurtarsak daha kolay eşleşir mi mesela? yada son rakamın -/+ 1 kontrol edip eşleştirme olur mu?
sonra da burada eşleşmeden kalanlardan bizim data da sb tarih ile crr da mk trh uyanları eşleştirebilir mi?
umarım anlaşılır olmuştur.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
Merhaba, bu işlemi düşeyara ile yapmanız mümkün değil gibi görünüyor. Tablonuza baktım eşleştirme yapmak istediğiniz iki sutun arasında farklı değerler var, yazdığınız gibi eksik olanlar var, daha kısa bir tablo ile detaylandırırsanız daha kolay çözüme ulaşılır diye düşünüyorum

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Bilginiz yoksa belki yardımcı olabilir. Düşeyara ile arama yaparken aranacak değeri * işareti ile bağlayıp bu şekilde arama yapabilirsiniz.

Örneğin, aranacak kelime ANKA olsun. iller ile ilgili bir sütunda ANKA kelimesini arattığınızda düşeyara sonucu hata verir, yani değer bulamaz. Ancak aşağıda görünen şekilde ayarlarsanız ANKARA sonucuna ulaşırsınız. Listede ankara olduğu varsayarak

=DÜŞEYARA("*"&aranacakdeğer&"*"; şeklinde başlayan formül kurarsanız farklı sonuçlar elde edebilirisiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

Not : Bazı veriler eşleşmeyebilir. Onları manuel kontrol edersiniz.

C++:
=VLOOKUP("*"&VALUE(TEXTJOIN("";1;FILTER(MID(E2;SEQUENCE(LEN(E2));1);ISNUMBER(VALUE(MID(E2;SEQUENCE(LEN(E2));1))))))&"*";'CRR BİRLEŞTİR'!C:D;2;0)