düşeyara fonksiyonu icin yardımınıza ihtiyacim var.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba arkadaslar ekteki dosyada bir fikstur programı yapmaya calisirken karsilastigim bir sorunum var dosyada gorceginiz gibi bir hafta icerisinden düseyara fonksiyonu ile bir macı ayırabiliyorum fakat aradığım deger 4.sutunda olunca hata mesajı ile karsilasiyorum bunu nasil yapabilirim. Ekteyi dosyayi incelerseniz 2 hafta da sorun olmadıgını ama 1. haftayi yapamadigimi gorursunuz simdiden tesekkur ederim.

Emrah SIPAHI

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B15 Hücresine,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA("Fenerbahçe";$B$4:$E$12;SÜTUNSAY($B$15:B15);0));İNDİS($B$4:$E$12;KAÇINCI("fenerbahçe";$E$4:$E$12;0);SÜTUNSAY($B$15:B15));DÜŞEYARA("Fenerbahçe";$B$4:$E$12;SÜTUNSAY($B$15:B15);0))
Formülünü yazarak formülü yan hücreler kopyalayınız..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
birşey daha sormak istiyorum eğer sakıncası yoksa tek bir formulle hem b15 hemde g15 hucrelerinde aynı işlemi yapabilirmiyim yani b15 sizin dediginizi yazip digerinede benim formulu yazmadan her ikisinede tek formul yazarak sağ dan ve soldan veri almam mumkun mu neden bunu yapmak isyitorum ilerki senelerde fenerbahçe evinde baslarsa tek tek degistirmek istemiyorum kendisi degistirsin :) umarim anlatabilmisimdir :)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuzu tam anlayamadım,

Formül zaten tek formül değil mi? G15 hücresinede aynı formülü yazabilirsiniz yalnız formüldeki B15 yazan kısımları G15 şeklinde değiştirmeniz gerekir.

Eğer

1.HAFTA (FENERBAHÇE) burada fenerbahçe değişken olacaksa ve herseferinde formülü elle değiştirmek istemiyorsanız, formülde "fenerbahçe" yazan kısımları,

Kod:
SOLDAN(SAĞDAN(B14;UZUNLUK(B14)-MBUL("(";B14;1));MBUL(")";SAĞDAN(B14;UZUNLUK(B14)-MBUL("(";B14;1));1)-1)
bu formül ile değiştiriniz..

İstediğinizi bu değilse daha detaylı açıklarsanız ona göre çözümler üretebiliriz..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
tamam simdi farkettim eger gerekli değişiklikler yapışırsa tek formulmus $ işaretlerine dikkat etmemişim cok tesekkur ederim oldu şimdi