Düşeyara Fonksiyonu ile Daha Fazla Veri Getirme

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-01-2026
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda tanımlamalar sekmesinde önceden hazırlanmış veriler var.A1 hücresindeki değer ise B1;AK6 aralığındaki verileri getirmek için bir araç olsun.

Çalışma sekmesinde B1 hücresinde düşeyara yapmak istiyorum.Çalışma sekmesinde A1 değerindeki değer,Tanımlamalar sekmesinde A sütununda varsa B1;AK6 aralığı gelsin.

Düşeyara fonksiyonunu hiç bu şekilde kullanmadım.Mümkün müdür ?

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba arkadaşlar;

Ekli dosyamda tanımlamalar sekmesinde önceden hazırlanmış veriler var.A1 hücresindeki değer ise B1;AK6 aralığındaki verileri getirmek için bir araç olsun.

Çalışma sekmesinde B1 hücresinde düşeyara yapmak istiyorum.Çalışma sekmesinde A1 değerindeki değer,Tanımlamalar sekmesinde A sütununda varsa B1;AK6 aralığı gelsin.

Düşeyara fonksiyonunu hiç bu şekilde kullanmadım.Mümkün müdür ?
merhaba
eki inceler misiniz
B1:AK10 arasındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin. kırmızı yeri kendiniz ayarlayınız.

Ekli dosyalar

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
11-01-2026
İhsan bey;

Elinize sağlık.Yalnız bir sıkıntı var.Tanımlamalar sekmesinde getirilecek değerler içinde formüller var.Mesela J3 te.Getirilen değerlerde formül çıkmıyor.

Yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
18.06.2019
Selamlar,

Dosya bir soruna rastlayamadım,

J3 Değer 0 gözüküyor.

Hatalı dosyayı ekleyin hep birlikte bir çözüme varalım...

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
11-01-2026
Veday Bey;

Tanımlamalar sekmesine gelin.K1 hücresine bir rakam yazın.Tablonun formüllü olduğunu anlarsınız.Bir de çalışma sayfasına gelin.K1 hücresine bir rakam yazın.Formüllü işlemleri yapmadığını göreceksiniz.

İ

İhsan Tank

Misafir
Veday Bey;

Tanımlamalar sekmesine gelin.K1 hücresine bir rakam yazın.Tablonun formüllü olduğunu anlarsınız.Bir de çalışma sayfasına gelin.K1 hücresine bir rakam yazın.Formüllü işlemleri yapmadığını göreceksiniz.
peki tanımlamalar sekmesinin K1 hücresini değiştirdikten diğer çalışma sayfasına geçin bakın o zaman bir de bakalım ordada aynı karşılığı çıkartmış mı_?

cavanoos

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
11-01-2026
Vedat Bey;

Olay şöyle gelişiyor.
200 adet telefon faturası giriyorum.Kolaylık olsun diye excelde bunları bir kere tanımladım.Önceki hali ile ilgili konuşuyorum.Ctrl+F tuşu ile telefon numarasını çağırıp ilgili alan tutarlarını girerdim.Tabiki telefon faturalarının hepsi gelmediği için gelen faturaları (yani hücresi dolmuş olan) gelmeyenlerden ayırırdım.

Kolaylık olsun diye acaba düşeyara ile yapılabilir mi dedim.

Şöyle düşündüm.Çalışma sekmesinde bir hücreye telefon numarası yazayım.O telefon numarası ile ilgili tanımladığım alan Tanımlamalar sekmesinden gelsin.Sonrada tutarlarını yazayım.Gelmeyen faturaları ayırma zahmetine girmemiş olayım.

Bundan dolayı benim tutarları çalışma sekmesine yazmam gerekiyor. Tanımlamalar sekmesine yazarsam benim için bir anlam taşımıyor.

İlgilendiğiniz için,uğraştığınız için teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Sayın İhsan Tank; ben de bu formüle benzer bişey yazmaya çalışıyorum ama olmuor. Ekteki dosyada sayfa1 de isimler var, sayfa2 de hem isimler var hem de isimlerin karşısında günler var. Ben sayfa1 de isimlerin karşısına günleri getirmek istiyorum (sayfa3 te görüldüğü gibi) nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar