Ekteki dosyada sarı ile işaretlediğim hücreye düşeyara fonksyonu ile basit bir formül yazım. aramak istediğim değer ise yeşil ile işaretlediğim hücrede. Fakat şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum, aramak istediğim değerler 4x6, 4x10, 4x16 ise mutlaka ve mutlaka bana yandaki tablodan gidip 3x95/50 nin karşısındaki değer olan 87 yi getiriyor. Ama bu değerlerin dışında başka bir şey seçip arattırsam o zaman seçtiğim o değerin karşısındaki değer geliyor, yani doğru değer geliyor.
Bu problemi nasıl halledebilirim? yani düşeyara fonksyonun da tam eşleşme nasıl sağlanabilir? Örnek olarak ben yeşil ile işaretli yerden 4x6 yı seçtiğim zaman bunu düşey arayarak ve tam eşleşme sağlayarak bana 4x6 değerinin karşısındaki rakamı nasıl elde edebilirim?
Teşekkürler.
Bu problemi nasıl halledebilirim? yani düşeyara fonksyonun da tam eşleşme nasıl sağlanabilir? Örnek olarak ben yeşil ile işaretli yerden 4x6 yı seçtiğim zaman bunu düşey arayarak ve tam eşleşme sağlayarak bana 4x6 değerinin karşısındaki rakamı nasıl elde edebilirim?
Teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
20.5 KB Görüntüleme: 37