düşeyara formül hatası

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba;

Çalışma sayfasına farklı çalışma sayfalarından veri aktarırken düşeyara fonkisyonu ad geçersiz hatası vermekte...

formulü şu şekilde hazırlıyorum

=DÜŞEYARA("toplam";[(a4&$b$1)&".xls"]IRA_MASTER!$H$1:$K$268;4;0)

normalde aşağıdaki gibi olunca sıkıntı çıkmıyor ancak benim istediğim "6817" değerini ana sayfamdaki değerlere göre değiştirerek farklı dosyalardan veri çağırmak, yani "a4" değeri eğer "171" olursa "1717.xls" dosyasını açıp aynı sütunlardaki aradığım değeri almasını istiyorum bu mümkün müdür?

=DÜŞEYARA("toplam";[6817.xls]IRA_MASTER!$H$1:$K$268;4;0)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dolaylı fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Yalnız dolaylı fonksiyonu kapalı dosyalarda çalışmaz bu fonksiyonu kullanmanız için her iki kitabında açık olması gerekir.

=DÜŞEYARA("toplam";DOLAYLI("["&A4&".xls]IRA_MASTER!H1:K268");4;0)

gibi. Formül 6817 olan kitap adını A4 hücresinden alır..

eğer çalışma adının bir kısmıda B1 hücresinden alınıyorsa ( formüle bakarak o şekilde anladım ) aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz..

=DÜŞEYARA("toplam";DOLAYLI("["&A4&$B$1&".xls]IRA_MASTER!H1:K268");4;0)

.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba,

Dolaylı fonksiyonu ile yapabilirsiniz. Yalnız dolaylı fonksiyonu kapalı dosyalarda çalışmaz bu fonksiyonu kullanmanız için her iki kitabında açık olması gerekir.

.
Sayın Ömer değerli cevabınız için teşekkür ederim ancak iki çalışma sayfasını açmadan bu değeri makro olarak çekmemiz mümkün müdür acaba eğer mümkün ise sizden ek olarak bir soruma daha cevap isteyeceğim düşeyara ile arayacağım değeri tarih olarak düşünelim ve veriyi çekeceğim yerde bu tarihten birden fazla adet varsa bunların toplamını nasıl çekerim, formulde "toplam" benim manuel oluşturduğum bir hücredir eğer buna gerel olmadan çekim yapabilrsem çok işime yarayacatır...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın Ömer değerli cevabınız için teşekkür ederim ancak iki çalışma sayfasını açmadan bu değeri makro olarak çekmemiz mümkün müdür acaba eğer mümkün ise sizden ek olarak bir soruma daha cevap isteyeceğim düşeyara ile arayacağım değeri tarih olarak düşünelim ve veriyi çekeceğim yerde bu tarihten birden fazla adet varsa bunların toplamını nasıl çekerim, formulde "toplam" benim manuel oluşturduğum bir hücredir eğer buna gerel olmadan çekim yapabilrsem çok işime yarayacatır...
Eki incelermisiniz. Bu şekilde olabilir mi?

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Eki incelermisiniz. Bu şekilde olabilir mi?

.
evet çok teşekkürler bu şekilde olabilir ancak size bir sorum daha olucak, siz bana tüm çalışma kitaplarını tek çalışma kitabına topla formülü o kitaptan hazırla demişsiniz peki ben gene bu dosyaları ay ay ayrı kaydetsem bu veri dosyasına bir makro yazıp bu çalışma kitaplarını sheet olarak çekebilir miyiz?

Bir de bu verileri ben sistemden çektiğim fiyat yazan sütundan rakamlardaki işaretler ters çıkmakta onları manuel düzeltmek zorunda kalıyorum buda büyük zman kaybı olmakta, bu verileri gene sheet olarak çekerken fiyat sutununu sayı formatına nasıl çevirebilriz?

diğer bir konuda bu veri dosyalarını eklemiştim oradaki sorum aslında bu konuyla bağlı ancak farklı bir konu, burada filtrelemeye gerek yok sadece diğer konuda eklediğim çalışma sayfasını kaydedicem ve veri dosyasını açtığımda o dosyayının fiyat sutununu düzeltip komple olarak sheet olarak çekecek?

Bu arada diğer konuya da henüz bir çözüm bulamadık o konuyada bakma imkanınız olursa sevinirim...

diğer konu

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=71559

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
bu konuda da henüz bir sonuca varamadın uzmanlarımızdan yardım bekliyorum