Düşeyara Formül Yardımı

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 tr
S.A. arkadaşlar.
Ekte vermiş olduğum excel sayfalarında şu konuda yardıma ihtiyaç duyuyorum.

Delamor listesindeki Parça kodlarını DELPHI tüm listede düşeyara ile aratıp alış ve satış fiyatlarını Delamor sayfasındaki kodların yanlarındaki hücrelere yazdırmak istiyorum.

Dosyalar buradadır ;

http://www.nethekim.net/excel.rar

Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="red"]A3[/COLOR][/B];'[DELPHI ALIS FIYATLARI.xls]Delphi Perakende Fiyat Listesi'![B][COLOR="red"]$B:$B:N30000[/COLOR][/B];13;)
yukardaki formülün aşağıdaki şekilde olması gerekmektedir:

Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="Red"]A2[/COLOR][/B];'[DELPHI ALIS FIYATLARI.xls]Delphi Perakende Fiyat Listesi'![B]$[COLOR="red"]B$1:$N$30000[/COLOR][/B];13;)
bir de sondaki 13, aradığımız sütunun kaçıncı sütun olduğunu ifade eder. Örneğin alış fiyatı için, alış fiyatı delphi sayfasında B sütunundan itibaren (B dahil) kaçıncı sütunda bulunuyorsa o sayı yazılmalıdır. Gördüğüm kadarıyla satış fiyatı hemen C yani B'den sonraki ilk sütunda olduğundan, satış fiyatı için 2 olarak değiştirmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
çok enteresan aynı kodlar olmasına rağmen düşey ara ile çağırdığında çağırılan tutarı 0 olarak getiriyor.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bunun sebebi 13. sütuna başvurulması. B:N arasında zaten 13 sütun var. siz delphi dosyasında M ile P sütunları arasındaki sütunları yani N ve O sütunlarını gizlemişsiniz. P sütununu 13. sütun sanıyorsunuz ama P, B2den itibaren 15. sütundur. ayrıca formülde zaten P'ye kadar değil N sütununa kadar bakılsın diye belirtmiştik. Eğer P sütunundaki fiyatın gelmesini istiyorsanız formüldeki N'yi P olarak; 13'ü de 15 olarak değiştirmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="red"]A3[/COLOR][/B];'[DELPHI ALIS FIYATLARI.xls]Delphi Perakende Fiyat Listesi'![B][COLOR="red"]$B:$B:N30000[/COLOR][/B];13;)
yukardaki formülün aşağıdaki şekilde olması gerekmektedir:

Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="Red"]A2[/COLOR][/B];'[DELPHI ALIS FIYATLARI.xls]Delphi Perakende Fiyat Listesi'![B]$[COLOR="red"]B$1:$N$30000[/COLOR][/B];13;)
istnaden gizli sütunların olabileceğini akıl edemedim. eyvalah üstad..

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 tr
Ilginiz için çok teşekkür ederim Yusuf Bey vermiş olduğunuz formül istediğim gibi oldu elinize sağlık. Fakat yeni açmış olduğum sütunlar için aynı değerleri elde edemedim. Rica etsem linkteki dosyaya son kez bakıp yardımcı olabilir misiniz?

MALIYET, Tek SATIS, TEK MALIYET sütunlarımı göreceksiniz.

http://www.nethekim.net/excel2.rar

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007 tr
Hallettim sonunda. Çok teşekkür ediyorum beni gerçekten çok uzun ve yüklü bir işten kurtardınız.