Soru Düşeyara Formülü içerisinde metin bölme ( sağdan,soldan formülü ) fonksiyonu kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2019
Herkese merhaba,

Düşeyara formülü ile kullanmış olduğumuz ürün kodunu parçalara bölerek hücrelere gerekli verilerin gelmesini istiyorum. Fakat kodu sağdan/soldan bölme formülü ile gerekli hücreye yazdırdığımda düşeyara formülü çalışmıyor. Kodu yazdırmak istediğim hücreye manuel olarak yazdığımda ise çalışıyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Aşağıda örnek bir ekran görüntüsü paylaşıyorum. İlk olarak soldan formülü ile "1" rakamını ayırdım ve "a" harfini arattım. Fakat "yok" hatası aldım. İkinci olarak manuel olarak "1" yazdım ve düşeyara çalıştı.

SOLDAN
FORMÜLÜ

Değer

1234

sayı

1

sayı

harf

harf

#YOK

1

a

2

b

MANUEL

Değer

3

c

sayı

1

4

d

harf

a

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

SOLDAN-SAĞDAN gibi fonksiyonlr METİNSEL değer döndürürler. Siz sayısal değerle işlem yapmak istediğiniz için biçim karmaşası oluşuyor.

Formülünüzü aşağıdaki gibi düzenleyerek karmaşadan kurtulabilirsiniz.

=SOLDAN(Formülünüz)*1

Excel Vers. ve Dili
2019
Merhaba,

SOLDAN-SAĞDAN gibi fonksiyonlr METİNSEL değer döndürürler. Siz sayısal değerle işlem yapmak istediğiniz için biçim karmaşası oluşuyor.

Formülünüzü aşağıdaki gibi düzenleyerek karmaşadan kurtulabilirsiniz.

=SOLDAN(Formülünüz)*1
Cevabınız için teşekkür ederim. Belirttiğiniz şekilde uyguladım ve formül çalıştı.

Ek bir soru daha sormak istiyorum.

959AA51M1AQ kodunu; 959 / A / A / 51 / M1 / A / Q şeklinde bölmek istiyorum. Bunun için nasıl bir formül hazırlamam gerekiyor.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Cevabınız için teşekkür ederim. Belirttiğiniz şekilde uyguladım ve formül çalıştı.

959AA51M1AQ kodunu; 959 / A / A / 51 / M1 / A / Q şeklinde bölmek istiyorum. Bunun için nasıl bir formül hazırlamam gerekiyor.
959AA51M1AQ bu veri hep standart mı yani harf ve rakam yerleri hep aynı mı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit

Standart yapıda olsaydı aşağıdaki yapıyı kullanabilirdiniz.

=PARÇAAL(A1;1;3)

Bu formül size 959 değerini verecektir. Diğerlerinide kendini yapabilirsiniz. Formüldeki 1-3 değerlerini değiştirip istediğiniz parçayı ayırabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2019
Standart yapıda olsaydı aşağıdaki yapıyı kullanabilirdiniz.

=PARÇAAL(A1;1;3)

Bu formül size 959 değerini verecektir. Diğerlerinide kendini yapabilirsiniz. Formüldeki 1-3 değerlerini değiştirip istediğiniz parçayı ayırabilirsiniz.
çok teşekkür ederim deneyeceğim.