Düşeyara formülü ile fazladan veri çekmek ?

Excel Vers. ve Dili
mikrosoft office 2007 - Türkçe

Düşeyara formülünü kullanarak ben kendime göre bir yazışma formatı hazırladım. Yukarıdaki resimde K9 hücresine verdiğim sayına göre SINAVLAR sayfasından verileri çekerek D12,C35,D35,E35,F35 hücrelerine gerekli verileri yazıyor. Ama 1 numarada bulunan hocanın aynı zamanda 7,10,20 gibi farklı sayılarda da dersleri var. Ben burda her ders için ayrı yazı yazmak istemiyorumda her hoca için ayrı yazı yazmak istiyorum. O yüzden K9 a sayıları girdiğim zaman eğer hocanın SINAVLAR sayfasında birden fazla dersi varsa o dersleri 35,36,37,... satırlarındaki gerekli hücrelere SINAVLAR sayfasından verileri çeksin ve yazsın.
İkinci derse ait verileri yatayara formülü ile belki çekebilirim diye düşünüyorum ama 4 tane dersi aynı anda veren tek bir hoca olma ihtimali var.
Formüllerle böyle bir şey yapabilmem mümkün mü ? Umarım istediğim şeyi anlatabilmişimdir. Gerekirse hazırladığım excel dosyamı gönderebilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=EĞER(SATIR(A1)>EĞERSAY(SINAVLAR!$B$1:$B$100;$K$9);"";İNDİS(SINAVLAR!$A$1:$A$100;KÜÇÜK(EĞER(SINAVLAR!$B$1:$B$100=$K$9;SATIR(SINAVLAR!$A$1:$A$100));SATIR(A1))))
Aralıklarınızı bilmediğim için değerler tahmini yazılmıştır.Dosyanıza uyarlayamazsanız örnek dosya eklerseniz düzenlemeye çalışırım..

Formül Dizi formülüdür.Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan CTRL SHIFT ENTER tuşlarına basarak formülün girişini tamamlayınız, bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları eklenecektir..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Evet dosyama tam uyarlayamadım sanırım. Dosyamı ekte gönderiyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Dosyanız ektedir..

.

Ekli dosyalar