Düşeyara formülü ile verileri biçimi ile çağırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır Excel'de gerçekleştiremediğim bir durum var.Excel dosyamda "Model"lerim ve her modelinde birer "Kod"u var.Düşeyara formülünü kullanarak, herhangi bir sekmeye modelimin kodunu yazdığımda,direk yanına model geliyor.Yani kodu yazdığımda o koda karşılık gelen model geliyor.Ama benim isteğim şu şekilde;ben kodu yazarak modeli çağırdığımda,o çektiğim veri bulunduğu yerden "rengiyle" birlikte gelsin.Normalde kodu yazdığımda model geliyor ama siyah yazı ile geliyor,benim isteğim bulunduğu yerdeki rengiyle gelmesi.Yazı rengiyle birlikte gelsin istiyorum.Bunu nasıl gerçekleştirebilirim acaba?

İ

İhsan Tank

Misafir
örnek dosya eklerseniz daha fazla yardım alırsınız ( ayrıca 2003 formatında yüklemeniz daha iyi olur )

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İstediğiniz işlem makro ile yapılabilir. Örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Düşeyara ile ilgili!Yardıma ihtiyacım var!

Merhaba,

Sizin çalışmanızın veri akışını bilmiyorum fakat örnek olsun diye bir dosya hazırladım bu tamamen sade bir çalışma ama geliştirilebilir.Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
İstediğim işlemin,kısa bir kısmı eklediğim dosyada mevcuttur.Sanırım daha açıklayıcı ve net oldu sorunum.İlginiz için çok teşekkür ederim (şimdiden.)

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Makro ile hazırladığım ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. C sütununa kod girip deneyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
"Korhan Ayhan",
Ekteki dosyada "C sütununa kod girdiğimde" yanına herhangi bir modelim gelmiyor.Olduğu gibi "kopyala,yapıştır" yapılmış gibi duruyor,herhangi bir formülde bulamadım.Bir kez daha kontrol ederseniz eğer örnek dosyanızı çok sevinirim,eğer gözümden kaçan bir şey varsa lütfen belirtiniz.Makrolarla pek aram yokturda :D teşekkürler şimdiden.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Verilerin biçimleriyle birlikte gelmesi

Sorunum şu;
Merhaba arkadaşlar.Uzun zamandır Excel'de gerçekleştiremediğim bir durum var.Excel dosyamda "Model"lerim ve her modelinde birer "Kod"u var.Düşeyara formülünü kullanarak, herhangi bir sekmeye modelimin kodunu yazdığımda,direk yanına model geliyor.Yani kodu yazdığımda o koda karşılık gelen model geliyor.Ama benim isteğim şu şekilde;ben kodu yazarak modeli çağırdığımda,o çektiğim veri bulunduğu yerden "rengiyle" birlikte gelsin.Normalde kodu yazdığımda model geliyor ama siyah yazı ile geliyor,benim isteğim bulunduğu yerdeki rengiyle gelmesi.Yazı rengiyle birlikte gelsin istiyorum.Bunu nasıl gerçekleştirebilirim acaba? NOT:Örnek ektedir. (şunu yapamadım bir türlü,kafayı yicem en sonunda)

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Depo sayfasının kod bölümüne kopyalayın. C sütununa veri girdikce diğer sayfadan veriler istediğiniz formatta gelecektir.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim c As Range, S1 As Worksheet
Set S1 = Sheets("KOD")
If Intersect(Target, [C2:C65536]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
    Target.Offset(0, 1).ClearContents
End If
Set c = S1.Range("C:C").Find(Target, LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
   S1.Range("D" & c.Row).Copy Target.Offset(0, 1)
End If
End Sub
.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Eklediğim örnek dosyada boş bir satıra mesela 604 yazdığınızda hemen yanındaki sütuna modelin gelmesi gerekir. Eğer gelmiyor diyorsanız dosyadaki makroları etkinleştirmemiş olabilirsiniz.

Aşağıdaki linki inceleyerek makro güvenlik ayarınızı yapabilirsiniz.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel/HP100969191055.aspx