Düşeyara formulünde "YOK" hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Sn Excel.Web üyeleri,
Hepinize iyi günler dilerim.

Sorunum şu ;
Ekteki dosyada göreceğiniz gibi 4158 satırlık bir listem var,
Orjinal dosya sayfası "sayfa 1"deki C,D,E,F sütunları
amacım "sayfa 1" deki "D" sütunundaki değeri "sayfa 2" de LIST alan adı ile oluşturulmuş kısımı düşey ara ile tarayıp 2. sütun değerlerini "Sayfa 1" "F" sütununa yazmasıdır.
Bir çok kalemde bunu yapmasına rağmen içeriğinde aynı kelimeler geçen bazı satırlar için bunu yapmayıp "YOK" hatası veriyor.
Hata veren satırları ve bu satırlara ait Sayfa 2 deki karşılık gelen açıklamları elle yazınca hatayı ortadan kaldırıyor ama bu birbirini takip eden onlarca sayfadan oluşunca elle yazmak Excel'in doğasına aykırı geliyor. Bu konuda çözümü olan veya çözebilecek olan var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
F6 HÜCRESİNE aşağıdaki formülü yazıp aşağıya kadar istediğiniz şekilde kopyalayabilirsiniz.

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A6;LIST;2;0);"")

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Sn Turist,
Bu yazmış olduğunuz formül ile olmuyor.Amacım hatalıysa yazsın yada yazmasın değildir.
Her iki yerde de aynı isim yazarken bazı satırlarda arananı bulamamasını çözmeye çalışıyorum

Daha da enteresan bir durum oldu evden dosyayı açarken dönüştürülüyor diye yazı çıktı ve "YOK" hatası çıkanların en az %60 ı düzelmiş

iyi günler.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sn Turist,
Bu yazmış olduğunuz formül ile olmuyor.Amacım hatalıysa yazsın yada yazmasın değildir.
Her iki yerde de aynı isim yazarken bazı satırlarda arananı bulamamasını çözmeye çalışıyorum

Daha da enteresan bir durum oldu evden dosyayı açarken dönüştürülüyor diye yazı çıktı ve "YOK" hatası çıkanların en az %60 ı düzelmiş

iyi günler.

Sn.kkocatepe,
Sayfa2 deki B kolonunu tamamen SİL'in.
LIST olarak adlandırdığınız alanı =Sayfa2!$A$2:$B$1526 olarak yeniden belirleyin.
Sayfa 1 de:
B2 hücresine =METNEÇEVİR(B2;" ") yazıp B4158'e kadar kopyalayın.
F2 hücresine =EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;LIST;2;0);"") yazıp F4158'e kadar kopyalayın.
İşleminiz tamamdır. "YOK" hataları çıkmayacaktır.
Düşeyara'nın tüm karşılıkları gelecektir. Sizin A hücresine taşımadığınız tanımların karşılığı ise BOŞ olacaktır.

Kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Sn Turist,
Yazdığınız formul hatalıysa " " değeri yazma mantığı içeriyor,benim aradığım o değil ;
"Outlet for one way one gang switch 10 A.‏" mesela bu madde bir değer almalı zira karşılığı var ama #YOK çıkıyor.Eğerhata formulü ise hatalıysa " " yazdığı için karşılığı değersiz oluyor
Uğraşılarınız için teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Arama fonksiyonları, veride tanımsız karakter varsa doğru sonuca ulaşmaz. Sanırım siz verileri netten yada bir programdan çektiniz. Verilerinizde tanımsız karakterler bulunmakta.

Kod:
=DÜŞEYARA(SOLDAN(A74;UZUNLUK(A74)-1)&"*";LIST;2;0)
Şeklinde deneyin.

Ek olarak dosyanızda neden metneçevir kullandığınızı da anlayamadım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Omer Bey,
Oncellikle cok tesekkur ederim
Dogrudur listeyi PDF dosyadan cevirdim.Diger satirlarda sorun yapmamis olmasi acikcasi bu satirlarda oyle sorun yaratabilecegi konusu aklima gelmemisti.
Verdiginiz kod ile cozume ulasiliyor.
Neden Metne cevir kullandinizin karsiligi maalesef benim tarafta yok zira duzeltici bir unsur olabilecegini dusunmustum.

Tesekkurler\Iyi calismalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
düşeyara formülü ile sorgulama yapıyorum eğer bulamazsa yok yazıyor fakat ben yok yerine 0 yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim. Kullanıdığım formül şu;

=EĞER(""&D2=B39;DÜŞEYARA(""&D2;FKS!A:J;9;0))