DÜŞEYARA ile hesaplama hatası !

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
Arkadaşlar, öncelikle bu konuyla ilgilendiğiniz ve okuduğunuz için şimdiden çok teşekkür ederim. Sorun şu ; veri sayfasında yer alan bilgileri rapor sayfasında DÜŞEYARA formülü ile çağırdığım zaman orada hep aynı bilgileri gösteriyor. ekte örnek bir raporlama dosyası mevcut. bu konuda sizden yardım talep ediyorum. nerede ne tür bir problem var çözemedim ama siz ustalar sayesinde bununda üstesinden geleceğime inanıyorum. şimdi excel'de muhasebe, personel takip hazırlıyorum. sorunlar bittiğinde ise burada sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağım.
saygılarımla.
ilkay

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Rapor sayfasındaki sarı renkli alanla belirlediğiniz kısımdaki formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk enter tuşuna basılmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılarak dizi formülü oluşturulmuştur.

Not: Formül başındaki ve sonundaki { } ayıraçlarını otomatik olarak Excel ekleyecektir.

Veri adlı sayfadaki G sütunu yardımcı sütun olup gizleyebilirsiniz.

Örnek dosyanız ektedir.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
sayın Ali hocam,
siz mükemmelsiniz ! bu site bir harika ! herşey için çok teşekkür ederim. sizi yordum ama inanın minnettarım. özellikle ilginize ve bu kadar kısa sürede verdiğini cevaba. tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
Raporlama !

sayın hocam;
verdiğiniz bilgiler doğrultusunda dosyayı hemen hemen bitirdim sayılır ancak takıldığım bir durum daha oldu. Formülleri oluşturdum ancak buradaki olayda aynı ürünleri toplaması gerekirken ayrı ayrı yazıyor ve stoklardan düşmüyor. çok basit olan bir kısmını ekledim. yaptıkça eksikleri çıkıyor. bu konudada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
saygılarımla.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Benim verdiğim formülleri kullanmamışsınız yine hata veren eski formüllerinizi kullanmışsınız.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
hocam sizin verdiğiniz formülleri veresiye raporu sayfasında kullandım. ama o sayfayı bu dosyaya eklemedim. dosya çok büyük (10mb) olduğu için sadeleştirip takıldığım yerleri dosyada bıraktım. sizin verdiğiniz formüller süper çalışıyor. ama o formüllerdede küçük bir sorun var. isterseniz tam dosya olarak yüklemeye çalışayım. ama sorunum şu an için burada belirttiğim kısımdadır. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
sayın hocam;
sizin hazırladığınız formülleri veresiye sayfasına uygulamıştım. aşağıda bu proğramın light sürümünü ekliyorum. kullanıcı adı : 1111 şifre : 1111 olarak giriş yapılabiliyor. hataları ana sayfaya yazdım. ilginize ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
ilkay ertem

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Ürünleri bensersiz listemeniz için bir şablon gönderiyorum.Kendi dosyanıza uyarlayınız.

Son düzenleme:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayfanız kod bölümüne

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
For b = [b65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("b1:b" & b), Cells(b, "b")) > 1 Then Rows(b).Delete
Next
End Sub
aşağıdaki kodlarıda ekleyebilirsiniz.

Diğer alternatif bir butona bağlayabilirsiniz.

Kod:
Sub benzerlerisil()
For b = [b65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("b1:b" & b), Cells(b, "b")) > 1 Then Rows(b).Delete
Next
End Sub

Stok raporu sayfanızdaki

B4 hücresinede

Kod:
=EĞER(B4="";"";SATIRSAY($B$4:B4))
yazıp aşağı doğru çoğaltırsanız makro çalıştıktan sonra sıra no düzenlemenizde bozulma olmamış olur.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
sayın hocam; öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. belirttiğiniz gibi ürünleri benzersiz listele.zip uzantılı dosyanızdaki formüllerle işimi hallettim ve kendi dosyama uyarladım. ancak ben izahta bir hata yapmışım ki ! o hataya göre stokyeni sayfasında yer alan stoklara mal aldıkça altına ilave ediliyor. bu durumda aynı ürünleri tek isim altında adetlerini toplaması gerekiyordu. veresiye_raporu sayfasındada bunu başaramamıştım zaten. eğer vaktiniz olup inceleme şansına sahip olursanız aynı kişilerin veresiye toplamlarını ve stoktada aynı ürünlerin stok toplamlarını göremiyorum. birde stok raporu sayfasındaki B4 hücresine belittiğiniz formülü kopyalayınca ve aşağı doğru çoğaltınca durum 0 (sıfır) gösteriyor. bu formülün anlamını çözemedim.
tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım. bu arada proğramın vba şifresi "ertem" özür dilerim belirtmeyi unutmuşum.
saygılarımla.
ilkay ertem

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
sayın hocam, yoğunsunuz tahmin ediyorum ama çare bulamadım hala ! yardımcı olursanız sevinirim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Son sorunuz örnekleyen küçük bir örnek ekleyip üzerinde açıklarmısınız ne demek istediğini tam olarak anlamadım.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
hocam örnek dosya ektedir. şimdiden çok teşekkür ederim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
H5 hücrenize

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$104=G5)*($C$5:$C$104="ALIŞ");$D$5:$D$104)-TOPLA.ÇARPIM(($B$5:$B$104=G5)*($C$5:$C$104="İADE");$D$5:$D$104)
yazıp aşağı doğru çekiniz.

Excel Vers. ve Dili
office tr 2007
sayın hocam, bahsettiğiniz formül çok güzel bir şekilde çalıştı. yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. dilerim sizler gibi yardımsever ve işinde başarılı insanlar sayesinde çok yollar aşarız.
saygılarımla.