Düşeyara ile toplama yapmak..

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 , Türkçe
Satış elemanı ERCAN ' ın toplam satışını düşeyara ile yapmak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz? Excel dosyası ektedir..

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
MErhaba. D28 hücresine Ercan yazın. Aşağıdaki formülü de K28 hücresine kopyalayın.

=ETOPLA($A$4:A27;$D28;$J$4:J27)

Excel Vers. ve Dili
Olmadı gibi K28 de 0 yazıyor.. Fikir için teşekkürler ama..Yalnız verdiğim dosyada soru sayfasında altta "düşey ara, birleştir, mak, kaçıncı" fonksiyonları kullanarak yapın diyor.. Ben birleştir , mak , kaçıncı yı kullandım bi düşey ara kaldı acaba orası düşey ara ile yapılır mı onu merak ediyorum?.. Mesela ERCAN ' ın DÜŞEYARA("ERCAN";A4:J4;10;DOĞRU) formulü ile tutarını getirebiliyorum A4:J4 aralarında.Hepsinde getirip nasıl toplayabilirim ? Tek tek de olurda başka yolu var mı acaba?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kod:
=ETOPLA(A4:A27;"ERCAN";J4:J27)
yada

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A4:A27="ERCAN")*J4:J27)

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Yalnız verdiğim dosyada soru sayfasında altta "düşey ara, birleştir, mak, kaçıncı" fonksiyonları kullanarak yapın diyor.?
Soruya göre dosyanızda eğerde kullanmamanız gerekir ama kullanmışsınız.

Ben birleştir , mak , kaçıncı yı kullandım bi düşey ara kaldı acaba orası düşey ara ile yapılır mı onu merak ediyorum?
  • Düşeyara fonksiyonu tek sonuç üretir. Birden çok değer listelemesi için İNDİS,KAYDIR ve KAÇINCI fonksiyonları ile çözüm bulunması gerekir. Bu durumda aşağıdaki linkteki dosyada Düşeyara&Kaçıncı kısmını inceleyin.Dediğim gibi tek hücrede değil bir çok hücre ile listelemesi gerekir.
9,99999E+307'in sihirli dünyası ve uygulamaları

• İki aynı değerde büyük olduğunda mak fonksiyonunuz doğru çalışmaz.
İki kriter için ETOPLA fonksiyonu daha çok kritere göre istenirse TOPLA.ÇARPIM kullanmalısınız.

Soruyu soran kişi bu kısımları atlamış.

Excel Vers. ve Dili
Soruya göre dosyanızda eğerde kullanmamanız gerekir ama kullanmışsınız.

• Düşeyara fonksiyonu tek sonuç üretir. Birden çok değer listelemesi için İNDİS,KAYDIR ve KAÇINCI fonksiyonları ile çözüm bulunması gerekir. Bu durumda aşağıdaki linkteki dosyada Düşeyara&Kaçıncı kısmını inceleyin.Dediğim gibi tek hücrede değil bir çok hücre ile listelemesi gerekir.
9,99999E+307'in sihirli dünyası ve uygulamaları

• İki aynı değerde büyük olduğunda mak fonksiyonunuz doğru çalışmaz.
İki kriter için ETOPLA fonksiyonu daha çok kritere göre istenirse TOPLA.ÇARPIM kullanmalısınız.

Soruyu soran kişi bu kısımları atlamış.
Anladım teşekkürler.. Bunlarıda kullanabilirsiniz diye yazmış onu en azından öyle söyledi çünkü birleştir yerine "&" kullansak olur sanırım.. Bu arada soran atlamış olabilir çünkü hatalı sorularına gördük ..