DÜŞEYARA ile veri getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
ek'li dosyada DÜŞEYARA ile iki ayrı veriyi eşleştirip veri getirmeye çalışyıorum ama beceremedim. İlgilenebilirseniz sevinirim. Amacım 2 ayrı hücredeki veriler aynı okursa anlamında ek'li dosyada daha iyi anlaşılır sanırım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba

Sandığım akdar kolay değilmiş demek. ben düşeyara ile olur sanıyodum. Düşeyara ile olma şansı yokmu aslında topla çarpımı denedim ama oda hata verdi demek brz karışıkmış, elinzie sağlık olmuş sanırım teşekkürler.

İ

İhsan Tank

Misafir
Sandığım akdar kolay değilmiş demek. ben düşeyara ile olur sanıyodum. Düşeyara ile olma şansı yokmu aslında topla çarpımı denedim ama oda hata verdi demek brz karışıkmış, elinzie sağlık olmuş sanırım teşekkürler.
sizin istediğiniz ikili düşeyara ondan dolayı böyle formül yazmak zorunda kaldım.
tek kriter değil iki kriter istemişsiniz ondan dolayı formül böyle düzenlendi.
rica ederim
kolay gelsin :mutlu:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Elinize sağlık. İşimi gördü çok sağolun birşeyler daha öğrendim sayenizde...:)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Yaptım

Eski bir üyesiniz forumda arama yapsa idiniz bulabilirdiniz. Bununla ilgili formülü eklemiştik.

Fonksiyonla Çoklu Düşeyarama

.
3-4 tane arama yaptım kontrol edilebiliyorsa bakabilirisniz ama istediğimi bulamadım maalesef yada istediğimin bu olduğunu bilmediğim için ben farklı bir formül üzerinde yoğunlaşmıştım. Eski bir üye olarak her zaman arama yapmayı ilk tercih olarak kullanmaktayım. Uyarı için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba veri sorunu

rica ederim
iyi çalışmalar :mutlu:
Ya ihsan bey Merhaba Tekrar;

Ben verileri başka sayfadan almak için kulandım formülü ama formül çevirmiyor yani sayfa 2 de oluşturdum textimi ama formülde galiba hata yapıyorum. Bakma şansınız varmı nerde hata yapıyorum acaba; 1 saattir çözemedim ya

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
İhsan Bey merhaba .. ya çözdüm ya virgül hatası :) rahatsız ettim..

Excel Vers. ve Dili
microsoft exel 2007 türkçe
Ihsan tank bey'e

Ihsan bey ben gelen evrak defterini exel formatında yaptım.ancak işlerim kolaylaşsın diye dosya muhteviyat formunuda exel formatında yaptım.şimdi yardım istediğim konu şu;gelen evrak defterinin son sütunundaki aşağı açılan listeden bi şube adı seçince o şube ile ilgili dosya muhteviyat formuna tüm satırdaki bilgilerin aktarılması.örneğin aşağı açılan listeden personel şubeyi seçince gelen evrak defterindeki tüm satır bilgileri aynen personel şubenin satırına sırayla kaydedilecek. Sizin için çok zor olmasa gerek dosyam ekte lütfen yardım teşekkürler....

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Ihsan bey ben gelen evrak defterini exel formatında yaptım.ancak işlerim kolaylaşsın diye dosya muhteviyat formunuda exel formatında yaptım.şimdi yardım istediğim konu şu;gelen evrak defterinin son sütunundaki aşağı açılan listeden bi şube adı seçince o şube ile ilgili dosya muhteviyat formuna tüm satırdaki bilgilerin aktarılması.örneğin aşağı açılan listeden personel şubeyi seçince gelen evrak defterindeki tüm satır bilgileri aynen personel şubenin satırına sırayla kaydedilecek. Sizin için çok zor olmasa gerek dosyam ekte lütfen yardım teşekkürler....
eki inceleyin lütfen
idari ve mali işler - personel sekmelerinde bulunan
h1'de bulunan isim ile ı1 deki formülü silmeyiniz.
b6:g25 aralığındaki formüller dizi formülüdür ve 65536 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
microsoft exel 2007 türkçe
ihsan bey soruma cevap buldum gerek kalmadı.

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
ihsan bey sizden ricam ben bu şube isimlerini artırdığım zaman kendim taşı veya kopyala ile yaptığımda olmadı bana formülleri biraz anlatırsanız yada ben tüm şubelerin adının olduğu bi exel tablosu daha yapayım onu da size yollayayım ama şu formül işini bana biraz olsun anlatırsanız
merhaba
öncelikle kitabınızda şube adı yazan iki kısım var idi bende ona göre düzenledim.
aynı dosyayı kopyalayarak kullanabilirsiniz.
formül anlatımına gelince size sitemizin excel dershane bölümünü takip etmenizi öneririm.