Düşeyara ile verileri eşleştirme

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Merhabalar,
Elimde 2 farklı yerden aldığım excel verisi bulunmakta. Birisi Bankadan diğeri çalıştığım sistemden alınmıştır. Sistemden aldığım verilerle bankadaki verilerin doğru olup olmadığını karşılaştırmak varsa eksileri görmek, yapılmayan ödeme varsa görmek istiyorum. Ödemeler plaka bazlıdır. sistemdekiler büyük harfli ve bitişiktir. Bankadan alınanlarda plakalar arasında boşluk büyük küçük harf veya metin içermektedir. Bu kıyaslamayı yapabilmem için yardım ve desteğinizi rica ederim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
20-10-2026
=ÇAPRAZARA(1;(H:H=E2)*(I:I=F2);J:J)
Böyle bir formüle ulaştım. Aranacak hücredeki veri için başı ve sonu ne olursa olsun ("*") dediğimde yok olarak dönüyor.
( Örn: =ÇAPRAZARA(1;(H:H="*"&E2&"*")*(I:I=F2);J:J)
Yardımınızı rica ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eğer profilinizdeki bilgi doğruysa paylaştığınız fonksiyonun siz de çalışmaması gerekir.

Ayrıca formülde J sütunu kullanılmış. Ama dosyanızda bu sütun boş görünüyor. Ne amaçla kullanıldı?

Ben anladığım kadarıyla listeleri karşılaştırdım. Farkları gösterdim. İki sayfada ayrı çözümler var. Hem eski sürüme göre hem de ofis 365 sürümüne göre çözümler var.

Ekli dosyalar

ASLAN7410

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
29.03.2025
Deneyiniz.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(H:H; "*" & E6 & "*") > 0; "VAR"; "YOK")

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
20-10-2026
Eğer profilinizdeki bilgi doğruysa paylaştığınız fonksiyonun siz de çalışmaması gerekir.

Ayrıca formülde J sütunu kullanılmış. Ama dosyanızda bu sütun boş görünüyor. Ne amaçla kullanıldı?

Ben anladığım kadarıyla listeleri karşılaştırdım. Farkları gösterdim. İki sayfada ayrı çözümler var. Hem eski sürüme göre hem de ofis 365 sürümüne göre çözümler var.
Korhan Bey Merhaba,
Profilimi güncelledim. Uzun bir süre olmuştu. Office 365 kullanıyorum.
J sütununu; "Sistemden aldığım veri bankadan aldığım veride hangi sırada yer almaktadır" bu bilgiyi getirmek için kullandım.
Çözümünüz için teşekkür ederim. Formül harici birkaç düzenlemeyle tam istediğim sonuca ulaştım. Emeğinize sağlık.

Deneyiniz.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(H:H; "*" & E6 & "*") > 0; "VAR"; "YOK")
Merhaba Aslan7410,
Size de ayrıca teşekkür ederim. Formül gayet başarılı çalışıyor. Sadece plaka numarası arasında boşluk varsa algılamıyor. Başında sonunda boşluk veya metin varsa sorun yok ama arada boşluk varsa çalışmamakta.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.