Düşeyara indis problemi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Üstatlar merhaba;
Benim borç takip sistemimde a sütunundaki kişi isimlerini ONAR isimli sayfadaki kişi isimleri ile kıyaslayıp yanındaki bilgileri yapıştırıyor ben de her seferinde borç rakamlarını güncellemek zorunda kalmıyor sadece kişi isimlerini yazmam yetiyor. Fakat şöyle bir problem var , 2017-2018 sayfasında B sütununda borç bakiyeleri yazıyor bu borç bakiyesi aynı olan kişilerin de diğer bilgilerini de aynı çekiyor. 2 tane kişinin B sütunu aynıysa diğer verilerinide aynı yapıyor düşeyara formülüm. Yani özetle işin içinden çıkamadım. Bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Düşey ara kodum bu.

Kod:
=DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$B$249;2;YANLIŞ)

http://dosya.co/3lymbogmktiu/SDFDG.xlsm.html

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,
Düşeyara formülünüzü şu şekilde değiştiriniz.
B2 Hücresi için;
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;[COLOR="Red"]2[/COLOR];YANLIŞ)
C2 Hücresi için;
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;[COLOR="red"]3[/COLOR];YANLIŞ)
D2 Hücresi için;
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;[COLOR="red"]4[/COLOR];YANLIŞ)
E2 Hücresi için;
Kod:
=DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;[COLOR="red"]5[/COLOR];YANLIŞ)
Örnek dosyanızdaki formülde, Aranan Değer ve Tablo Dizisini değiştirip Sütun İndis Sayısını sabit tutmuşunuz.
Örnek olarak verdiğim formüllerde Aranan Değer, Tablo Dizisi sabit, gelmesini istediğiniz verilerin olduğu sütuna göre Sütun İndis Sayısını Değiştiriyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Çok teşekkür ederim böylelikle yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Emeğinize sağlık.

Bir sorum daha olsa mesela veri olmayan yerlere #yok yazıyor bu hata yerine boş hücre bırakması mümkün müdür peki ?

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba;
Rica ederim.

#Yok sonucu yerine istediğiniz bir sonucu yazmak için ya da hücreyi boş bıraktırmak için;
Eğer ile Ehatalıysa formüllerini kullanmanız gerekmektedir.
Örnek olarak B2 Hücresindeki formülü şu şekilde değiştiriniz.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;2;YANLIŞ));[COLOR="Red"]""[/COLOR];DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;2;YANLIŞ))
Formülün anlamı;
Eğer, Düşeyara formülünün sonucu hatalıysa Hücreyi Boş Göster, değil ise Düşeyara formülünün sonucunu göster.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Alternatif olarak
B2 Hücresi için;
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A2;ONAR!$A$1:$F$249;2;0);"")
Diğerlerini de buna göre siz yapabilirsiniz