düşeyara+indis problemi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
merhaba,

ben su an askerlik gorevimi ifa etmekteyim. bulundugum birlikte hergun birkac farkli formatta yoklama listesi cikarmak biri de ekte gonderdigim. diger listeleri formulle basit hale getirdim fakat bu gonderdigim listeyi bir turlu istenen hale getiremedim. dosyada iki sayfa mevcut. "list" sayfası bütün personelin bulunduğu sayfadır. diğer sayfa yani "yoklama" sayfası da benden istenen sayfadır. yapmaya çalıştığım şey "list" sayfasındaki "mevcut durum" sütununda "izin" yazanların "yoklama" sayfasında "adı soyadı" bölümüne kişinin ismini elle yazdıktan sonra, otomatik olarak rütbe sicil birlik gibi bilgilerin kendiliğinden yazması ve diğer hastane,kurs, hapis gibi bölümlere de isimleri otomatik "list"deki sıraya göre atmasını istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. hergün bütün bilgileri sıfırdan girmek çok zamanımızı alıyor.

ilginiz için tekrar teşekkürler.. iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
[U][B]C4:[/B][/U]

=EĞER(D4="";"";DÜŞEYARA(D4;LIST!A:R;2;0))

[U][B]E4:[/B][/U]

=EĞER(D4="";"";DÜŞEYARA(D4;LIST!A:R;3;0))

[U][B]F4:[/B][/U]

=EĞER(D4="";"";DÜŞEYARA(D4;LIST!A:R;4;0))

[U][B]L4:[/B][/U]

=EĞER(D4="";"";DÜŞEYARA(D4;LIST!A:R;6;0))
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Diğer sorunuzu anlayamadım, daha detaylı açıklama yapınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
öncelikle ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim..

yoklama için ikinci bir alternatifim şöyle ki;

yapmak istediğim şey, "list" sayfasında "mevcut durumu" sütunuda "izin" yazan biri "list"deki sırasına göre "yoklama" sayfasında izin bölümünde yer alsın. misal; "list"te personel1,3,7 ve 19 izinli görünüyor. bunlar yoklama sayfasının izin bölümüne altalta sıralansın.. diğer hastane, kurs veya başka bir görevde görünen kişiler de "yoklama" sayfasında "list"deki sıralamaya uygun olarak "yoklama" sayfasının hastane,kurs veya başka bir görev gibi ilgili ölümünde sıralansın.. bunun indis ile yapıldığını düşünüyorum ama beceremedim bi türlü..

umarım daha açıklayıcı olmuşumdur..

teşekkür ederim..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
çokçok teşekkür ederim..

Allah razi olsun emeği geçen herkesten..

iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2003
muygun: teşekkürler