Düşeyara makro karşılığı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sayın Arkadaşlar ,

Aşağıda belirttiğim fonksiyonu veriyi girer girmez ilgili sütuna otomatik olarak gelecek şekilde butona bağlı olmadan nasıl bir makro oluşturulabilinir.

E-F-G sütunlarından herhangibirine kod girdiğimde H sütununa kodlar sayfasından isimler ve ünvanları getirtiyorum veri çoğaldıkça bilgininin gelmesi uzun sürüyor bu nedenle makroya çevirmek istiyorum. Bu konuda bilgim olmadığından yardım rica ediyorum

=EĞER($E20<>"";DÜŞEYARA($E20;Kodlar!$J$2:$L$173;3;0);EĞER($F20<>"";DÜŞEYARA($F20;Kodlar!$N$2:$P$121;3;0);EĞER($F20<>"";DÜŞEYARA($G20;Kodlar!$R$2:$S$72;2;0);"")))

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Örnek dosya eklerseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Örnek dosya eklerseniz daha kolay çözüm bulabilirsiniz.

Saygılarımla
İlginize teşekkür ederim dosya boyutu büyük olduğu için ekleyemedim

Ünvanları aldığım sayfa adı "Kodlar"
Veri girdiğim sayfa adı " BankaData"

BankaData sayfasının E - H ve I sütunlarına Cari Kodları giriyorum ünvanları Kodlar Sayfasından aşağıda belirttiğim sütunlardan alıyorum.

Banka Data E sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası J-L sütunlarının L sütunundan

Banka Data H sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası N-P sütunlarının P sütunundan

Banka Data I sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası R-S sütunlarının S sütunundan

DÜŞEYARA İLE ALIYORUM SÜTUN SAYILARI İLK İKİSİ İÇİN 3 SON VERİ İÇİN 2

Eğer bu şekilde yardım alamaz isem Örnek dosya oluşturup eklemeye çalışacağım tekrar teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
İlginize teşekkür ederim dosya boyutu büyük olduğu için ekleyemedim

Ünvanları aldığım sayfa adı "Kodlar"
Veri girdiğim sayfa adı " BankaData"

BankaData sayfasının E - H ve I sütunlarına Cari Kodları giriyorum ünvanları Kodlar Sayfasından aşağıda belirttiğim sütunlardan alıyorum.

Banka Data E sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası J-L sütunlarının L sütunundan

Banka Data H sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası N-P sütunlarının P sütunundan

Banka Data I sütununa girdiğim kod içn Kodlar Sayfası R-S sütunlarının S sütunundan

DÜŞEYARA İLE ALIYORUM SÜTUN SAYILARI İLK İKİSİ İÇİN 3 SON VERİ İÇİN 2

Eğer bu şekilde yardım alamaz isem Örnek dosya oluşturup eklemeye çalışacağım tekrar teşekkürler

Lütfen örnek dosya ekleyin bu şekilde beklenmedik hatalar oluşabilir. Ki oluşuyorda. Örnek benzer bi excel hazırlayıp gönderin yardımcı olabilirsem olayım. Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 / excel 2010
Sayın ReBiwAr ,

İlgine tekrar teşekkürler , Ekte örnek dosya mevcuttur.

İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Sayın RALKAN,

Örnek için teşekkürler ancak verdiğiniz formülden ve yazılardan bir şey anlamadım desem yeridir konuyu daha açık bir vaziyette ve yapmak istediklerinizi örnek dosya üzerinden anlatabilirmisiniz?

yeni formülü ve makroyu beraber yazarız diye düşünüyorum.

İyi Çalışmalar...

Saygılarımla / Best Regards