Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkce
Merhabalar, düşeyara formülünde son parametreyi 'doğru'(true) yaptığımızda aldığı yaklaşık değer aradığım değerden bir önceki küçük olan değil de büyük olan olsun istiyorum bu mümkün mü? örnek düşeyara(3;a1:b5;3;true) ilk sütunda 3 yoksa 2,9'u değil de 3,1'i dikkate alsın.
yardım edebilirseniz cok iyi olur

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhabalar, düşeyara formülünde son parametreyi 'doğru'(true) yaptığımızda aldığı yaklaşık değer aradığım değerden bir önceki küçük olan değil de büyük olan olsun istiyorum bu mümkün mü? örnek düşeyara(3;a1:b5;3;true) ilk sütunda 3 yoksa 2,9'u değil de 3,1'i dikkate alsın.
yardım edebilirseniz cok iyi olur
Merhaba,

Linki incelermisiniz..

http://www.excel.web.tr/f47/yatayara-formulunun-tersi-varm-t63209.html

Tablonuza uyarlayamazsanız örnek dosya eklerseniz elimizden geleni yapmaya çalışırız..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkce
benim istediğim cevap 'd' ama formül aşagı yakını sectiği için yanıt 'c' geliyor. İlginize cok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkce
Alternatif

Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Sayın Ali, cevabınız içib teşekkürler fakat cevap d olmalı c zaten düşeyarada da geliyor, benim sorunum aradım değerden küçük yada ona eşit değerin düşeyarada dikkate alınıyor olması...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkce
Sayın Ali, cevabınız içib teşekkürler fakat cevap d olmalı c zaten düşeyarada da geliyor, benim sorunum aradım değerden küçük yada ona eşit değerin düşeyarada dikkate alınıyor olması...
pardon siz 6,2 yapmışsınız, tamamdır

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkce
Teşekkür

Sayın Ali, yardımınız için çok teşekkürler, bu formül coook işime yaradı hem de biraz dizi formüller hakkında bilgim oldu.