Düşeyara

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
Merhaba düşeyara formülü ile personelin telefon numaraları olan sayfada diğer sayfadan aratmak istiyorum formülü yazıyoruz fakat hücrelerin yapısının farklı oluşundan olan tel numarayı bulamıyor ne yapmamız gerekir
formül =DÜŞEYARA(A1;CEP;5;YANLIŞ) elle girersek veriyor ie sayfasından aldığımız numaraları yapıştırıyoruz onları vermiyor hücreler genelde
9,05056E+11
bu şekilde gözüküyor sayıya çevirdiğimizde ise rakaları görüyoruz fakat data sayfasından sorgulama yapıldığında olduğu halde bulamıyor şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
örnek dosya telefon bilgilerinden dolayı veremiyroum düşeyara formülü haricinde formül kullanabilirmiyim
asıl sorun hücrenin yapısı sayı -genel -metin çeviriyorum hücreler arasında sorgulamada bulamıyor normal ctrl-f bul yapıyorum orada buluyor elle girersem yazıyor formatı aynen kopyalarsan 9,05056E+11
bu şekilde yapışıyor

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba düşeyara formülü ile personelin telefon numaraları olan sayfada diğer sayfadan aratmak istiyorum formülü yazıyoruz fakat hücrelerin yapısının farklı oluşundan olan tel numarayı bulamıyor ne yapmamız gerekir
formül =DÜŞEYARA(A1;CEP;5;YANLIŞ) elle girersek veriyor ie sayfasından aldığımız numaraları yapıştırıyoruz onları vermiyor hücreler genelde
9,05056E+11
bu şekilde gözüküyor sayıya çevirdiğimizde ise rakaları görüyoruz fakat data sayfasından sorgulama yapıldığında olduğu halde bulamıyor şimdiden teşekkür ederim
.

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Buradaki metin, sayı konusuna bakın.

.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
teşekkürler sorunumun cevabını buldum tel numaraları yazılı sütunu seçip veri-metni sütunlara dönüştürden sabit genişlikli işaretleyip ileri deyip okla tel numarası sonunu işaretleyoruz formatı sayı ya çevirip arama işlemini yapıyorum