Düşeyarada İlk 5 harf üzende aramak

Ekteki Firma dosyasında Bey sayfasındaki B sütününda bulunan firmada Ticaret Sicil numarası kısmına ,
Firma sayfasında bulunan B sütünündaki firma ünvanı eksik olsa bile ilk 5 harfinden arayıp Ticaret odası numarasını bey sayfası tic sicil no kısmına yazmak istiyoruz. yardımlarınız için şimdiden teşekkür... birde düşey ara formülü ile yapılacaksa bu formülün nasıl işlediğini öğrenmek istiyorum.

saygılarımla

tabloyu yolluyorum ,

Ekteki Firma dosyasında Bey sayfasındaki B sütününda bulunan firmada Ticaret Sicil numarası kısmına ,
Firma sayfasında bulunan B sütünündaki firma ünvanı eksik olsa bile ilk 5 harfinden arayıp Ticaret odası numarasını bey sayfası tic sicil no kısmına yazmak istiyoruz. yardımlarınız için şimdiden teşekkür... birde düşey ara formülü ile yapılacaksa bu formülün nasıl işlediğini öğrenmek istiyorum.

saygılarımla[/QUOTE]

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

BEY isimli sayfada E2 hücresine aşağıdaki formülü;
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&SOLDAN(B2;5)&"*";FİRMA!B:H;6;0)
F2 hücresine ise aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&SOLDAN(B2;5)&"*";FİRMA!B:H;7;0)
Ayrıca Sn. yurttas'ın vermiş olduğu linki inceleyerek DÜŞEYARA fonksiyonunun özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

saygılarımla
[/QUOTE]

Dosyanız ekte.

SUMPRODUCT=TOPLA.ÇARPIM ile yapılmış.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir alternatif formülde ben önereyim.

E2 hücresine: =DOLAYLI("firma!G"&KAÇINCI(B2&"*";FİRMA!$B$1:$B$65000;0))

F2 hücresine: =DOLAYLI("firma!H"&KAÇINCI(B2&"*";FİRMA!$B$1:$B$65000;0))

Daha sonra E2 ve F2 hücrelerini aşağı doğru kopyalayın.