Düşeyarama ve koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Merhaba Arkdaşlar,

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.Ek-te vermiş olduğum dökümanda,yapmak istediğim;Sayfa1 de kod stünu hazır olan bir listem var,Sayfa2 deki kod sütununa elle giriş yaptığımda eğer girdiğim kod Sayfa1 de var ise Değerlendirme stununda yeşil yansın,yoksa kırmızı yansın.Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba Arkdaşlar,

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.Ek-te vermiş olduğum dökümanda,yapmak istediğim;Sayfa1 de kod stünu hazır olan bir listem var,Sayfa2 deki kod sütununa elle giriş yaptığımda eğer girdiğim kod Sayfa1 de var ise Değerlendirme stununda yeşil yansın,yoksa kırmızı yansın.Teşekkür ederim.
merhaba
örnek dosyayı inceler misiniz
b sutundaki formülü aşağıya doğru çoğaltınız

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

başka bir sayfadaki verileri kullanarak koşullu biçimlendirme formülü yazamazsınız.
bunun yöntemi; başka sayfadaki veri alanını ad tanımlamak ve koşullu biçimlendirme formülünde bu alan adını kullanmaktır.

örneğin: ekle / ad yöntemiye Sayfa1!$A$2:$A$23 alanını "kod" olarak adlandırın,
A1 hücre koşullu biçimlendirme formülü olarak =EĞERSAY($A1;kod)>=1 ve dolgu rengini yeşil yapın.

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
ihsan bey,
örneğinizi inceledim fakat Sayfa2 de elle yazmış olduğum değer,Sayfa1 deki stunda herhangi bir yerde olabilir.Tüm stundan arayıp bulması gerekiyor ve karşısına biçimlendirme yapması gerekiyor.Ek'teki dosyayı güncelledim.

merhaba
örnek dosyayı inceler misiniz
b sutundaki formülü aşağıya doğru çoğaltınız

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
merhaba

başka bir sayfadaki verileri kullanarak koşullu biçimlendirme formülü yazamazsınız.
bunun yöntemi; başka sayfadaki veri alanını ad tanımlamak ve koşullu biçimlendirme formülünde bu alan adını kullanmaktır.

örneğin: ekle / ad yöntemiye Sayfa1!$A$2:$A$23 alanını "kod" olarak adlandırın,
A1 hücre koşullu biçimlendirme formülü olarak =EĞERSAY($A1;kod)>=1 ve dolgu rengini yeşil yapın.
sayın uzmanamele,öncelikle Sayfa1 deki Kod Stunundan değeri arayıp bulacak daha sonra biçimlendirme yapacak.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

eğersay formülünü yanlış kullanmışım, düzeltir özür dilerim.
Kod:
=EĞERSAY(kod;$A2)>=1

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Sayın uzmanamele evet olayı çözdünüz tebrik ederim,şimdi ben örneğinizi amacıma uygulayacağım biraz kapsamı genişleyecek.Yardımınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
merhaba

eğersay formülünü yanlış kullanmışım, düzeltir özür dilerim.
Kod:
=EĞERSAY(kod;$A2)>=1
Sayın uzmanamele,Sayfa1 e bir kod ekledim,Sayfa2 de o kodu yazınca kırmızı yandı.Yani sınırlı bir çözüm oldu.Acaba formül kopyalamada mı bir yanlışlık yaptım.

Ekli dosyalar

• 28 KB Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Sayın uzmanamele,Sayfa1 e bir kod ekledim,Sayfa2 de o kodu yazınca kırmızı yandı.Yani sınırlı bir çözüm oldu.Acaba formül kopyalamada mı bir yanlışlık yaptım.
merhaba
3. mesajda "kod" diye tanımlı ad eklemeyi anlatmıştım, dikkat etmemişsiniz.
tanımlı adlarda kod için aşağıdaki formülü yazın.
=Sayfa1!$A:$A