düşeyaraya macro ile yardım

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
merhabalar
benim derdim düşeyarayı hızlı bir şeklide macro ile yapabilmek
1 sorunum:
1 sayfada aranacak değerlerim var
diğer 10 sayfadada bu değerler ve karşısındaki miktarlar var bu miktarları
1 sayfaya b-c-d-e-f-g-h-.... sutunlarına getirtmek istiyorum
satır sayım 10.000
2 sorun:
b-c-d-e-f-g-h.... sutunlarına birer düğme koyacağım ve o düğmeye bastığımda o sutunla ilgili düşey arayı yaptırmak istiyorum

elimde bir kod var ancak çok yavaş çalışıyor yaklaşık 15 dakika sürüyor değerleri bulması

kullandığım kod aşağıda
Private Sub CommandButton2_Click()
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [c1:b10525]) Is Nothing Then Exit Sub
For ara = 4 To 10525
Range("g" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("gürhan").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("h" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("fethi").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("ı" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("ABDULKADİR").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("j" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("CENAP2").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("k" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("SÜLEYMAN").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("l" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("VEYSEL").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("m" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("AYHAN").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("o" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("bilal").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("p" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("sedat").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("q" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("EYUP").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("R" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("KAZIM").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("s" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("cesur").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("t" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("gönenç").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("u" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("levent").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("v" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("metin").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("w" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("tssh").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("x" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("tkonsinye").Range("b:h"), 4, 0)
'Range("Z" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("ORA").Range("A:AT"), 45, 0)
'Range("v" & ara) = WorksheetFunction.VLookup(Range("c" & ara), Sheets("ORA").Range("b:h"), 4, 0)
If Range("c" & ara) = "" Then
Range("c" & ara).Offset(0, 1) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 2) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 3) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 4) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 5) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 6) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 7) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 8) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 9) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 10) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 11) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 12) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 13) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 14) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 15) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 16) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 17) = ""
Range("c" & ara).Offset(0, 18) = ""
End If
Next
End Sub

acilen yardımlarınızı rica ederim

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Örnek bir dosya gönderirseniz yardım edebilecek arkadaşların işini kolaylaştırmış olursunuz...

Excel Vers. ve Dili
xp türkçe
bu konuda yardım edecek kimse yokmu?