duruma göre toplam aldırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ekteki dosya ile alakalı yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
ekteki dosya ile alakalı yardımlarınızı rica ediyorum.
merhaba
bir dahakinde konuyu azda olsa konunun içindede açıklarsanız daha iyi olur
çürük sayfasının b1 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TAKİP!$A$1:$A$[COLOR="Red"]1000[/COLOR]=ÇÜRÜK!A1)*(TAKİP!$C$1:$C$[COLOR="red"]1000[/COLOR]="ÇÜRÜK")*(TAKİP!$B$1:$B$[COLOR="Red"]1000[/COLOR]))
kurt sayfasının b1 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TAKİP!$A$1:$A$[COLOR="red"]1000[/COLOR]=KURT!A1)*(TAKİP!$C$1:$C$[COLOR="red"]1000[/COLOR]="KURT")*(TAKİP!$B$1:$B$[COLOR="red"]1000[/COLOR]))
ezik sayfasının b1 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TAKİP!$A$1:$A$[COLOR="red"]1000[/COLOR]=EZİK!A1)*(TAKİP!$C$1:$C$[COLOR="red"]1000[/COLOR]="EZİK")*(TAKİP!$B$1:$B$[COLOR="red"]1000[/COLOR]))
1000 satıra göre sınırlandırılmıştır.
kırmızı yerleri kendinize göre uyarlayınız.
kıstaslar birbiri ile tutmalıdır.
örneğin sizin kurt ve ezik sayfalanızdaki elma'dan sonra bir tane boşluk bırakmışsınız bunları kaldırınız

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Haklısınız ve açıklamayı yapıyorum;
takip dosyasına sürekli giriş yapacağım (elma - 5 tane - çürük gibi) çürük sheet'inde de elma karşısında kaç tane çürük elma varsa onların toplamını alsın istiyorum.Diğerleri içinde aynı şey geçerli(kurtlu kayısı gibi).sizin verdiğinizde çözüm bulamadım.

İ

İhsan Tank

Misafir
Haklısınız ve açıklamayı yapıyorum;
takip dosyasına sürekli giriş yapacağım (elma - 5 tane - çürük gibi) çürük sheet'inde de elma karşısında kaç tane çürük elma varsa onların toplamını alsın istiyorum.Diğerleri içinde aynı şey geçerli(kurtlu kayısı gibi).sizin verdiğinizde çözüm bulamadım.
benim verdiğim formülleri dediğim yerlere kopyaladınız mı_? kopyaladıysanız işlemlerinizi yapıyor olması gerekiyor. çünkü denedim sizin dosyanızda
buyrun örnek dosyanız

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ihsan bey şöyle bir sorunum var.ekte dosyada göreceğiniz üzere hem kutlu hem çürük olanları nasıl toplam aldıracağım.yani kurtlu ve çürükleri bir hücreye toplam aldırma gibi

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
tam olarak istediğiniz nedir hem kurtlu olan hemde çürük olanların üstüst'e mi toplanmasını istiyorsunuz

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İlk olarak TAKİP isimli sayfanızda A sütunundaki ARMUT verisi içeren hücrelerin sonundaki boşluk karakterlerini silin. Daha sonra aşağıdaki formülleri deneyin.

KURTLU-ÇÜRÜK sayfası B1 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TAKİP!$A$1:$A$100=A1)*((TAKİP!$C$1:$C$100="KURTLU")+(TAKİP!$C$1:$C$100="ÇÜRÜK"))*(TAKİP!$B$1:$B$100))
EZİK sayfası B1 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((TAKİP!$A$1:$A$100=A1)*(TAKİP!$C$1:$C$100="EZİK")*(TAKİP!$B$1:$B$100))