• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşey-Yatay Sıralama Hakkında

Katılım
20 Şubat 2010
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bir database girdisini düzenlemeye çalışıyorum. Excelde daha önce formül namına toplamdan başka şey yapmamıştım.
Yatay sıradakileri "id" sıraları altalta ve s.noları "artan sıralı (40,41,42,43,45,49,50)" gidecek şekilde yapmam gerekli. ancak iki gündür exceli ve forumunuzu kurcalamış olsam da tam olarak ne kullanacağım hakkında çözüm bulamadım. Malum ki fikrimizde kısıtlı :)
Bana konuyla ilgili yardımcı olabilecek misiniz arkadaşlar.
 

Ekli dosyalar

sorunuzu anladığım kadarıyla

Sıralama Sayfası C1 hücresine yapıştırın. değerleri değiştirerek test edin :)
Kod:
=İNDİS(env.!$A$2:$AA$300;KAÇINCI(sıralama!A1;env.!$A$2:$A$32;0);KAÇINCI(sıralama!B1;env.!$A$2:$AA$2;0)+1)
sıralama!A1 id
sıralama!B1 d.no

yazarsanız Env. sayfaındaki Adet kısmındaki değeri getirecektir.
kolay gelsin
 
size ne kadar teşekkür etsem azdır efem. çok teşekkür ederim. insan bu teşekkür aşamasında da şaşırmıyor değil, öyle bir heyecan bizimkiside :)
iyi çalışmalar diliyorum.
 
size ne kadar teşekkür etsem azdır efem. çok teşekkür ederim. insan bu teşekkür aşamasında da şaşırmıyor değil, öyle bir heyecan bizimkiside :)
iyi çalışmalar diliyorum.

rica ederim :) iyi çalışmalar
icon6.gif
 
Geri
Üst