• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara işlevi ile bir hücredeki veriyi kontrol etme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
İyi geceler hayırlı Ramazanlar.Konu başlığım istediğimi anlatıyor mu emin dğilim.Ama dilim döndüğünce anlatayım.
Elimde bir personel nöbet listesi var.Bu listeye göre her gün 2 kişi nöbetçi oluyor.
excel dosyamda,17 eylül 2012 ile 25 ocak 2013 arası tarihlendirilmiş.Bu tarihlendirmede hafta sonu tatilleri es geçilmiş yani yok.
Excel dosyamda A1 hücresine bugünün tarihini v D1 hücresine de yarının tarihini
kodladım.Ve A6 dan A101 kadar da 17Eylül 2012-25 Ocak 2013 tarihlerini girdim.
Benim istediğim şu;
B3 hücresinde bugünün nöbetçileri ve de C3 hücresinde yarının nöbetçileri var.
1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (bugünün)nöbetçileri B3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa B3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
2.1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (yarının)nöbetçileri C3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa C3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
Ben birkaç kez denedim ama ya Yok ya formül hatası ya da değer hatası aldım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Örnek dosyam aşağıdadır.Saygılarımla

Ekli dosyalar

sanırım oldu

İyi geceler hayırlı Ramazanlar.Konu başlığım istediğimi anlatıyor mu emin dğilim.Ama dilim döndüğünce anlatayım.
Elimde bir personel nöbet listesi var.Bu listeye göre her gün 2 kişi nöbetçi oluyor.
excel dosyamda,17 eylül 2012 ile 25 ocak 2013 arası tarihlendirilmiş.Bu tarihlendirmede hafta sonu tatilleri es geçilmiş yani yok.
Excel dosyamda A1 hücresine bugünün tarihini v D1 hücresine de yarının tarihini
kodladım.Ve A6 dan A101 kadar da 17Eylül 2012-25 Ocak 2013 tarihlerini girdim.
Benim istediğim şu;
B3 hücresinde bugünün nöbetçileri ve de C3 hücresinde yarının nöbetçileri var.
1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (bugünün)nöbetçileri B3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa B3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
2.1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (yarının)nöbetçileri C3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa C3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
Ben birkaç kez denedim ama ya Yok ya formül hatası ya da değer hatası aldım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Örnek dosyam aşağıdadır.Saygılarımla
arkadaşım dosyayı incelermisin m1 hücresine bak

Ekli dosyalar

Sayın mpinal,ilginiz için teşekkür ederim.Ancak iki sorun var.
1.Ben M1 hücresini bulamadım
2.Eğer ilgili tarihi bulamazssa hücreye Yanlış metnini yazıyor.
Benim istediğim şu.
A6-A101 aralığında D1 hücresinin değerini arasın Eğer bulursa C3 hücresine nöbetçileri yazsın.Bulamazsa Bugün Tatil metnini yazsın.Saygılarımla

Merhaba,

Sorunuza yönelik ben de birşeyler yapmaya çalıştım. eki inceleyiniz. Umarım işinize yarar....

Kolay gelsin....

Son düzenleme:
Sayın sakman26,ilginiz için teşekkür ederim.Eklediğiniz dosyayı inceledim.Eğer tarihi bulamıyorsa yine yok hatası veriyor.Ama artık önemli değil.Zira çözümü buldum.Eklediim dosya aynı kalmak koşuluyla
B3 hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(NBT!A1;NBT!A6:B101;2;0));"BUGÜN TATİL";DÜŞEYARA(NBT!A1;NBT!A6:B101;2;YANLIŞ))
ve
E3 hücresine
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(NBT!D1;NBT!A6:B101;2;0));"BUGÜN TATİL";DÜŞEYARA(NBT!D1;NBT!A6:B101;2;YANLIŞ))
formülü girildiğinde eğer tarihi bulursa nöbetçileri yazıyor,eğer tarihi bulamıyorsa o zamanda BUGÜN TATİL mesajını yazıyor.
Formül yukarıdaki haliyle exceldeki herhangibi sayfadki hücreye yazılırsa yine sonuç veriyor.Sadece NBT sayafasında olacaksaformül kısaltılabilir.Aşağıdaki gibi
B3 hücresine:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A1;A6:B101;2;0));"BUGÜN TATİL";DÜŞEYARA(A1;A6:B101;2;YANLIŞ))
E3 Hücresine:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D1;A6:B101;2;0));"BUGÜN TATİL";DÜŞEYARA(D1;A6:B101;2;YANLIŞ))

İlgilenen herkese teşekkür ederim.Saygılarımla

m1 hucresi gizli

Sayın mpinal,ilginiz için teşekkür ederim.Ancak iki sorun var.
1.Ben M1 hücresini bulamadım
2.Eğer ilgili tarihi bulamazssa hücreye Yanlış metnini yazıyor.
Benim istediğim şu.
A6-A101 aralığında D1 hücresinin değerini arasın Eğer bulursa C3 hücresine nöbetçileri yazsın.Bulamazsa Bugün Tatil metnini yazsın.Saygılarımla

Ben m1 hücresini formül bozulmasın diye gizlemistim l sütunu ile n sütununu işaretleyip sağ tıklayınız göster ifadesini menüde goreceksiniz m sütunu ortaya çıkar bu arada kontrol ettim gönderdiğim ekli dosya çalışıyor sanırım sizi yanlış anladım

Geri