- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010
İyi geceler hayırlı Ramazanlar.Konu başlığım istediğimi anlatıyor mu emin dğilim.Ama dilim döndüğünce anlatayım.
Elimde bir personel nöbet listesi var.Bu listeye göre her gün 2 kişi nöbetçi oluyor.
excel dosyamda,17 eylül 2012 ile 25 ocak 2013 arası tarihlendirilmiş.Bu tarihlendirmede hafta sonu tatilleri es geçilmiş yani yok.
Excel dosyamda A1 hücresine bugünün tarihini v D1 hücresine de yarının tarihini
kodladım.Ve A6 dan A101 kadar da 17Eylül 2012-25 Ocak 2013 tarihlerini girdim.
Benim istediğim şu;
B3 hücresinde bugünün nöbetçileri ve de C3 hücresinde yarının nöbetçileri var.
1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (bugünün)nöbetçileri B3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa B3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
2.1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (yarının)nöbetçileri C3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa C3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
Ben birkaç kez denedim ama ya Yok ya formül hatası ya da değer hatası aldım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Örnek dosyam aşağıdadır.Saygılarımla
Elimde bir personel nöbet listesi var.Bu listeye göre her gün 2 kişi nöbetçi oluyor.
excel dosyamda,17 eylül 2012 ile 25 ocak 2013 arası tarihlendirilmiş.Bu tarihlendirmede hafta sonu tatilleri es geçilmiş yani yok.
Excel dosyamda A1 hücresine bugünün tarihini v D1 hücresine de yarının tarihini
kodladım.Ve A6 dan A101 kadar da 17Eylül 2012-25 Ocak 2013 tarihlerini girdim.
Benim istediğim şu;
B3 hücresinde bugünün nöbetçileri ve de C3 hücresinde yarının nöbetçileri var.
1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (bugünün)nöbetçileri B3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa B3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
2.1.A1 de yazan tarihi A6-A101 arasında arasın.Eğer bulursa (yarının)nöbetçileri C3 hücresine yazsın.Eğer bulamazsa C3 hücresine Bugün Tatil Mesajını yazsın.
Ben birkaç kez denedim ama ya Yok ya formül hatası ya da değer hatası aldım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Örnek dosyam aşağıdadır.Saygılarımla